xcounter
#

На ДП "Антонов" почали виготовлення Ан-178 для Міноборони України (відео)

5091
Ймовірно один з майбутніх фюзеляжів нового Ан-178 для Збройних сил / Фото: Офіс Президента
Ймовірно один з майбутніх фюзеляжів нового Ан-178 для Збройних сил / Фото: Офіс Президента

На авіапідприємстві впевнені, що успішно виконають це замовлення й розраховують на нові контракти

На державному підприємстві "Антонов" (входить до складу ДК "Укроборонпром") приступили до роботи над замовленими Міністерством оборони України транспортними літаками Ан-178.

Відзначається, що над виробництвом транспортників працюють понад 3,5 тисячі працівників авіазаводу.

Читайте також: Як "Антонов" будував перший імпортозаміщений літак Ан-178: еволюція за рік (фото)

Представники "Антонова" впевнені, що успішно виконають контракт.

"Ми це замовлення для нашого Міністерства оборони, для нашої країни, не тільки зробимо в строк, а й гідно і на висоті. І ми вважаємо, що це тільки початок", - відзначив виконуючий обов'язки генерального директора ДП "Антонов" Сергій Бичков.

Ан-178
Кабіна Ан-178 для МВС Перу

За його словами, всі три нових машини мають бути готові в досить короткий термін.

"Згідно з контрактом, перший літак (буде) в першій половині 2023 року, а другий і третій через кожні три місяці", - повідомив Сергій Бичков.

Ан-178
Окрім борта для Перу, ще у середині минулого року на ДП "Антонов" існував певний запас частин літаків Ан-178 різного ступеня готовності

Оптимістично на майбутнє заводу дивиться й гендиректор Концерну Юрій Гусєв, який вважає, що це замовлення тільки початок співробітництва авіабудівників та Міноборони.

"Це тільки перший етап тієї амбітної програми, яку Президент доручив нам реалізовувати", - зазначив він.

Ан-178
Підписання контракту на будівництва трьох транспортних літаків Ан-178 для ЗСУ 29 грудня 2020 року / Фото: Офіс Президента

Нагадаємо, Угода щодо будівництва трьох нових літаків для українського війська була підписана за участі Президента України 29 грудня 2020 року. Також представники ДП "Антонов" та Міноборони підписали Меморандум про подальшу співпрацю.

Ан-178
Підписання угоди про фінансування будівництва трьох літаків Ан-178 на замовлення Міністерства оборони України між АТ "Укрексімбанк" та ДП "Антонов" 31 грудня 2020 року

Своєю чергою, 31 грудня минулого року, було розпочато фінансування цього проєкту за кредитні кошти, які виділив Укрексімбанк. Кредитну лінію із загальним лімітом у 2,98 мільярда гривень було відкрито строком на 4 роки.

Ан-178
Ан-178 для МВС Перу станом на кінець грудня 2020 року

Окремо на "Антонові" продовжується переоснащення першого дослідного зразка Ан-178 (зн 001) та будівництво транспортника для МВС Перу (борт №006).

Читайте також: Борги по зарплаті на ХДАВП зросли до 239 млн гривень