xcounter
#

На кордоні поряд із Бєлгородом рашисти розгортають ЗРК С-400

108216
Ворог розгортає додаткові ЗРК
Ворог розгортає додаткові ЗРК

С-400 - одна з небагатьох "новинок" російського військово-промислового комплексу, яка ще не була захоплена або знищена ЗСУ

Найновіший серійний рашиський зенітний ракетний комплекс С-400, разом зі своєю базовою версією С-300, розгортаються у прикордонних з Україною районах Бєлгородської області.

Як сповіщає Генеральний штаб ЗСУ у зведенні на ранок 19 квітня, їх задача - прикриття основних пунктів управління, a також тилових районів угрупування, яке зараз здійснює часткове блокування Харкова з півночі.

Читайте також: Ворог почав "централізовано" грабувати підприємства на окупованих територіях – Генштаб ЗСУ
радіолокаційний комплекс 91Н6Е с-400
Характерною особливістю С-400 є новий радіолокаційний комплекс 91Н6Е

Водночас для насичення протиповітряної оборони для передових підрозділів помічено перекидання додаткових зенітних ракетних дивізіонів ЗРК "Тор".

ЗРК Тор
ЗРК "Тор"

Таке посилення протиповітряної оборони може бути пов'язане із декількома факторами: успішними діями української авіації у цьому районі, неможливістю ворога, через втрати літаків, забезпечити протиповітряну оборону винищувальною авіацією, або посилення захисту для концентрації додаткових сил у районі.

Зазначимо, що попри рекламу своєї зброї, насправді С-400 - лише модернізація радянського С-300. Але це не робить її менш небезпечною через значно потужнішу радіолокаційну станцію та введення нових зенітних ракет великої дальності. Найбільш розпіареними з яких є ракети 48Н6Е3 та 40Н6Е з дальністю дії, на папері, 250 та 380 км.

Проте це "паперові ТТХ", які для величезної кількості іншої рашиської зброї, яка була знищена або захоплена ЗСУ, виявились більш ніж далекими від реальності. Включно з танками, літаками, вертольотами, бронемашинами та навіть флагманом флоту.

Читайте також: Росіяни знайшли дієвий спосіб, як "поховати" власне виробництво ЗРК