xcounter
#

НА ХБТЗ розповіли про долю нових Т-64БМ2 та нові проекти й замовлення

14578
Оновлений на ХБТЗ командирський Т-64БВК під час випробувань
Оновлений на ХБТЗ командирський Т-64БВК під час випробувань

Наразі держпідприємство працює над низкою нових проектів і вже має завантаження по контрактах для ЗСУ до вересня 2022 року

ДП "Харківський бронетанковий завод" (ходить до складу ДК "Укроборонпром") наразі працюють над трьома великими проектами з модернізації танків для ЗСУ та планують цього року попрацювати й над іншими новими розробками.

"На наступний рік (2022 - інтерв'ю оприлюднено 29 грудня 2021 року) обов’язково будуть нові проєкти, один з контрактів уже підписано. Підприємство завантажене до вересня наступного року", - повідомив виданню "Урядовий кур'єр" директор ХБТЗ Герман Сметанін.

Читайте також: "Краб" не поїхав, "Оплот" зламали, "Ірокез" та Ан-178 не злетіли: провали "Укроборонпрому" у 2021 році
Т-64 зразка 2017 року
На початку 2021 року ХБТЗ відвантажив ЗСУ щонайменше 14 відновлених Т-64 зразка 2017 року

Він також додав, що днями очікується підписання ще одного контракту із Міністерством оборони України на капітальний ремонт танків Т-80 і є надія на підписання угоди на ремонт БТР-4Е, відновлення яких було опановано на держпідприємстві минулого року.

БТР-4Е
У 2021 році на ХБТЗ опанували ремонт БТР-4Е

Очільник ХБТЗ нагадав, що у 2021 році завод, вперше за часів Незалежності, на замовлення Міноборони провів глибоку модернізацію командирського танка Т-64БВК й відновив першу партію таких машин для українського війська.

"Провівши в листопаді (2021 року) типові випробування на першій машині, ми провели корегування ремонтної документації й всю ремонтну партію машин допрацювали згідно з тими зауваженнями, що виникли під час випробування. Підприємство спроможне нині випускати не менш як чотири такі модернізовані машини на місяць", - відзначив Герман Сметанін.

Т-64БВК
Оновлений Т-64БВК отримав "типовий" для модернізованих танків ЗСУ набір нових компонентів (прилади наведення та спостереження, навігацію тощо), а також нові сучасні радіостанції (дві УКВ та одну КВ за дальність 500 км), кулемет НСВТ та додаткове бронювання й захист / Фото: ХБТЗ

Крім цього, до кінця минулого року, попри зрив термінів постачання від ДП "Завод ім. Малишева", держпідприємство, за словами Германа Сметаніна поставило у військо (на дослідну експлуатацію) першу партію (раніше повідомлялося про 12 одиниць) модернізованих танків Т-64БМ2 з потужними двигунами 6ТД-1.

"І хоч в Україні таку модернізацію ще не проводили, підприємство з честю виконало замовлення у визначені договором з МОУ терміни. Усю партію ми змогли виготовити до кінця 2021 року", - повідомив очільник держпідприємства.

Окремо, директор ХБТЗ відзначив ще один новий проект – роботи над модернізованою версією танка Т-64 2022.

Т-64БМ2
Модернізовані на ХБТЗ Т-64БМ2 з двигуном 6ТД на військовому параді на честь 30-річча Незалежності

"Тепер починаємо роботи з танком Т-64 2022, на якому вже зробили певні оновлення", - розповів він.

Читайте також: Валерій Залужний: приблизно 50% танків ЗСУ вже модернізовані