xcounter
#

Можна робити ставки: скільки проживе понтонна переправа поблизу Херсону, яку почали зводити рашисти

Понтонна переправа армії РФ під час навчань (2015 рік)
Понтонна переправа армії РФ під час навчань (2015 рік)
90740

Армія РФ скоріш за все розпочала або готується до створення мостової понтонної переправи через Дніпро

Армія РФ, як і прогнозувалось після високоточного ураження ЗСУ Антонівського моста, почала створення переправи армійськими засобами.

У мережі вже з'явився знімок, який розповсюджується з приписом, що це вже створена понтонна переправа. Але хоча він ще підлягає верифікації, деякі речі вказують на те, що це лише паромна переправа через Дніпро.

Читайте також: Влучити з HIMARS по російському кораблю: у США протестували протикорабельні можливості системи
БМК-МО
Скоріш за все паромна переправа під Херсоном поряд з Антонівським мостом, катер БМК-МО та понтонна секція

Справа в тому, що на знімку можливо побачити буксирно-моторний катер, скоріш за все БМК-МО, який з'явився в армії РФ лише на рівні 2016-2017 років. Він знаходиться паралельно понтонних секцій.

Водночас коли йде розгортання повноцінної понтонної мостової переправи, такі катери розташовуються перпендикулярно для того, щоб "тримати" конструкцію.

понтонна та паромна переправа
Різниця у розміщенні катерів при понтонній та паромній переправі

Тобто з великою долею вірогідності на фото все ж так робота саме паромної переправи, про початок роботи якої вже навіть повідомили місцеві колаборанти.

Але паромна переправа має вкрай низьку пропускну спроможність. Тому цілком логічно, що армія РФ дійсно почала, або готується до створення саме мостової понтонної переправи найближчим часом.

Водночас чи стане це проблемою для HIMARS цілком відповідає наступне відео з демонстрацією режиму повітряного підриву ракети GMLRS:

Після такого підриву понтон просто перетвориться на дрібне решето. Аналогічні наслідки стосуються і паромної переправи, яку, щоправда, необхідно зловити під час розвантаження чи завантаження у берега.

І слід зазначити, що понтонне-мостове господарство в армії РФ не відрізняється великою кількістю техніки. Більше того, значна частина понтонів була знищена під час спроб ворога форсувати Сіверський Донець.

Також треба нагадати, що перевезення, розгортання та підтримка будь-якого понтонного мосту, особливо, якщо говорити про форсування Дніпра, де поблизу Херсону найвужча ділянка складає 500 метрів - вкрай витратний захід.

Читайте також: На рахунках ПТРК "Стугна" по три десятки одиниць бронетехніки РФ: оператори розповіли про використання комплексу (відео)