xcounter
#

Морпіхи США отримають комлекс MADIS на шасі JLTV: "душити" дрони засобами РЕБ та "Стінгерами"

2352
Це буде перший комплекс ППО, поставлений на автомобіль JLTV
Це буде перший комплекс ППО, поставлений на автомобіль JLTV

В Україні є свій зразок подібної системи ППО – система протидії БПЛА "Нота", ув’язана з універсальною РЛС та ЗСУ-23-4. Але про поставку такої системи у війська повідомлень поки що не було

Корпус морської піхоти США уклав контракт із оборонною компанією Kongsberg Protech Systems USA на поставку неназваної кількості інтегрованих комплексів протиповітряної оборони MADIS, пише портал Army Recognition.

Вартість контракту і таймінг поставки – не розкриваються. Але відомо, що на зенітні комплекси MADIS буде переозброєно мінімум два батальйони ППО малої дальності (LAAD) Корпусу морської піхоти США.

Читайте також: Армія США випробовує новий "джихадомобіль": 105-мм гаубицю поставили на автомобіль JLTV
Машина MADIS Mk1, що виступає платформою для засобів ураження, фото з відкритих джерел

Комплекс протиповітряної оборони MADIS складається з двох елементів. Перший елемент – машина MADIS Mk1, на яку установлюються засоби ураження – чотири ракети від ПЗРК Stinger, автоматична гармата калібру 30 мм та/або кулемет Minigun калібру 12,7 мм.

Другий елемент - машина MADIS Mk2, на яку установлюються апаратура управління вогнем, апаратура радіоелектронної боротьби та засоби зв’язку.

Машина MADIS Mk2, що виступає платформою для комплексу РЕБ, систем зв'язку та систем управління вогнем

В Україні є свій аналог подібної системи протиповітряної оборони, "заточеної" на боротьбу з безпілотними літальними апаратами противника.

Defense Express у грудні 2020 року розповідав про те, що комплекс для боротьби з дронами ворога "Нота" від компанії "Трител" отримав розширені можливості.

Як новий елемент цього комплексу була додана універсальна РЛС від заводу "Арсенал". В свою чергу, наявність РЛС дозволила поєднати в одному комплексі засоби радіоелектронного придушення та вогневого ураження БПЛА, і як засіб вогневого ураження безпілотників може використовуватись ЗУ-23-2, або ж ЗСУ-23-4.

Чи відбуваються поставки такого комплексу української розробки в стройові частини – наразі невідомо.

Збройним Силам України вкрай потрібні новітні засоби знищення БПЛА противника
Читайте також: Збройні Сили України вдруге у 2021 році вивели радянську "Шилку" на навчання