xcounter
#

Міняти башту на Leopard 1 виявилося дорого: як одна з країн хоче подовжити життя своїх танків ще на 15 років

9236
Leopard 1A5 BR, фото ілюстративне
Leopard 1A5 BR, фото ілюстративне

Бразилія хоче модернізувати 52 своїх Leopard 1A5 BR

Бразилія хоче модернізувати свої танки Leopard 1A5 BR і розглядає варіанти, які не передбачають заміни башти чи гармати цієї машини – такі деталі удосконалення бразильських танків розповідає видання Infodefensa.

Так, після проведення низки досліджень, пов’язаних з проектом модернізації танків Leopard 1, у Бразилії виключили можливість заміни башти цього танка чи навіть нарізної 105-мм гармати L7A3 на нову 120-мм. Крім того, бразильці відмовилися також і від удосконалення захисту та бронювання цього танка. Причина такого рішення доволі банальна – таку модернізацію визнали задорогою.

Читайте також: Бразилія та італійська Iveco спільно виробили уже 500 бронетранспортерів за 8 років
leopard 1a5 армія бразилії
Бразильський Leopard 1, фото ілюстративне, джерело – армія Бразилії

Отже, наразі бразильці розглядають два варіанти модернізації своїх танків Leopard. Перший передбачає заміну чи модернізацію системи управління вогнем, інтеграцію базової системи управління та контролю (С2), заміну оптико-електронного обладнання та систему кондиціювання повітря.

Другий варіант – все те, що у першому, а також заміну гідравлічних механізмів у башті, лазерну систему виявлення загроз, інерціальну навігаційну систему, автоматичну систему пожежогасіння тощо. Ймовірно, бразильці все ж таки оберуть другий варіант, бо він є оптимальним за критерієм "ціна – можливості".

Наразі відомо, що Бразилія планує модернізувати 52 своїх Leopard 1A5 BR протягом 2024-2030 років. Як очікується, завдяки модернізації танки мають прослужити ще не менш як 15 років.

Раніше Defense Express розповідав про те, як Бразилія замовила, але не змогла купити колісні танки Centauro II і до чого тут "дикий пацифізм.

Читайте також: Бразилія отримала перший H225M, що може стріляти протикорабельними ракетами Exocet