xcounter
#

Миколаївський суднобудівний завод завершив капремонт тральника "Генічеськ"

1633
Тральник "Генічеськ" перебуває в строю флоту України вже понад 35 років
Тральник "Генічеськ" перебуває в строю флоту України вже понад 35 років

Перший за останніх 5 років ремонт єдиного тральника ВМС України почався у квітні 2021 року

ДП "Миколаївський суднобудівний завод" завершило капітальний ремонт рейдового тральника ВМС України "Генічеськ". На даний момент цей корабель уже вийшов з акваторії МСЗ, сповіщає портал "Миколаїв – місто корабелів".

Тральник "Генічеськ" покидає акваторію ДП "Миколаївський суднобудівний завод", фото - "Миколаїв - місто корабелів"

Зазначається, що під час ремонту цього корабля були повністю відновлені зовнішня обшивка, настил палуби та конструкції корпусу й надбудови, донно-бортова арматура, гвинто-стерновий пристрій, цистерни, корабельні системи тощо.

Читайте також: РФ в окупованій Керчі спустила на воду черговий носій "Калібрів" за проектом "Каракурт"
Як можемо побачити з цього фото, тральник "Генічеськ" йде без озброєння, фото - "Миколаїв - місто корабелів"

"Саме ремонт цього корабля яскраво демонструє можливості вітчизняної промисловості з виготовлення корпусів та конструкцій з композитних матеріалів, які традиційно застосовуються при побудові кораблів протимінної оборони. Ми сподіваємося, що цей досвід буде враховано при формуванні кораблебудівних планів розвитку ВМСУ", - так підсумували своє повідомлення автори порталу "Миколаїв – місто корабелів".

Розведення мостів - стандартна для міста Миколаїв процедура, інакше кораблі не можуть вийти з акваторії МСЗ, фото - "Миколаїв - місто корабелів"

Як розповідав Defense Express, тральник ВМС України "Генічеськ" прибув для ремонту на Миколаївський суднобудівний завод у квітні 2021 року. Цей корабель перебуває в строю уже 35 років, і це був перший ремонт "Генічеська" за останні п'ять років.

Тральник "Генічеськ" прибуває для ремонту на Миколаївський суднобудівний завод, квітень 2021 року

Як також розповідав Defense Express, наприкінці серпня цього року на Миколаївський суднобудівний завод для проведення ремонту зайшли два кораблі ВМС України - малий розвідувальний корабель А512 "Переяслав" та санітарний катер А782 "Сокаль".

Малий розвідувальний корабель А512 "Переяслав" та санітарний катер А782 "Сокаль" заходять в акваторію МСЗ, серпень 2021 року

Під час ремонту на кораблі "Переяслав" та на катері "Сокаль" мають відновити зовнішню обшивку, конструкції корпусу та цистерн, гвинто-стернового та якірно-швартового пристрої, системи головного двигуна, електромеханічні системи тощо.

Ми також розповідали, що на даний момент ДП "Миколаївський суднобудівний завод" за увесь 2021 рік отримав лише чотири замовлення на ремонт кораблів та катерів ВМС України, і це – утричі гірший результат, аніж у 2020 році.

Малий розвідувальний корабель А512 "Переяслав" та санітарний катер А782 "Сокаль" в плавдоку ДП "Миколаївський суднобудівний завод", фото з відкритих джерел
Читайте також: Ракетні катери чи баржі: що "Укроборонпром" заклав у свій проект Стратегії розвитку кораблебудування