xcounter
#

РФ в окупованій Керчі спустила на воду черговий носій "Калібрів" за проектом "Каракурт"

2050
Ракетний корвет "Аскольд" за проектом 22800
Ракетний корвет "Аскольд" за проектом 22800

Країна-агресор продовжує програму по будівництву п’яти нових ракетних корветів для Чорноморського флоту в окупованому Криму

Сьогодні, 21 вересня, росіяни спустили на воду новий ракетний корвет "Аскольд" проекту 22800 "Каракурт".

Корабель будувався на потужностях заводу "Залив" в окупованій Керчі, для участі в церемонії прибуде головнокомандувач ВМФ РФ Ніколай Євмєнов, заявляють в російському міністерстві оборони.

Читайте також: "Палантин-К" відбив "диверсантів", а Су-34 "відбомбили" позиції противника: РФ продовжує "брязкати зброєю" поблизу кордону з Україною
Цикл будівництва одного корвета проекту "Каракурт" на потужностях в окупованому Криму триває більше 5 років

Там також деталізують, що корвет "Аскольд" стане вже другим кораблем проекту "Каракурт", що був збудований на потужностях заводу "Залив" в окупованій Керчі.

Першим був корабель "Циклон", який був спущений на воду влітку 2020 року, і зараз проходить комплекс випробувань в Новороссійську. На "Заливе" зараз також триває будівництво третього корабля проекту "Каракурт" для Чорноморського флоту РФ в окупованому Криму, корвет матиме назву "Амур".

Корвети "Аскольд" та "Циклон" проекту 22800 "Каракурт" під час будівництва на стапелі заводу "Залив" в окупованому Криму, фото з відкритих джерел

Зараз Чорноморський флот РФ має в своєму складі три корвети-носії крилатих ракет "Калибр". Мова про три кораблі за проектом 21631 "Буян-М".

Також в перспективі російські окупанти в Криму мають отримати три корвети за проектом 22800 "Каракурт", що фактично будуються в Керчі, та два корвети за проектом 20380 "Стерегущий", що зараз будуються в російському Санкт-Петербурзі. Ці п’ять ракетних корветів Чорноморський флот РФ має отримати до 2023 року.

Ракетний корвет "Ингушетия", один із трьох кораблів проекту 21631 "Буян-М" в складі Чорноморського флоту РФ

Характеристики ракетних корветів за проектом 22800 "Каракурт":

  • Повне водозаміщення – 800 тонн;
  • Довжина корпусу – 67 метрів;
  • Швидкість та дальність ходу – до 30 вузлів на годину та до 2500 миль при автономності плавання 15 діб;
  • Екіпаж – 39 осіб;
  • Озброєння – одна артустановка калібру 76 мм АК-176МА, дві 30-мм артустановки АК-630М, комплекс "Панцырь-М", вертикальна пускова установка на 8 комірок для запуску крилатих ракет "Калибр".
На даний момент, три серійні кораблі проекту 22800 "Каракурт" уже служать в складі Балтійського флоту РФ. Загалом ВМФ РФ має отримати 18 серійних кораблів цього проекту
Читайте також: РФ справді боїться ракетного удару України по "Кримському мосту", і має проти цього лише "дірявий" "Панцырь"