xcounter
#

Міфічний десант та реальні обстріли рашистів: як Кремль намагається зірвати візит МАГАТЕ на ЗАЕС

2340
Міфічний десант та реальні обстріли рашистів: як Кремль намагається зірвати візит МАГАТЕ на ЗАЕС

Рашисти вигадали "український десант" та обстрілюють Енергодар з вертольотів

Армія РФ вирішила влаштувати "криваве шоу" перед візитом делегації МАГАТЕ на Запорізьку атомну електростанцію. Зранку у прямому ефірі рашиських пропагандиських каналів посібник окупантів, так званий "член головної ради військово-цивільної адміністрації Запорізької області" Владімір Рогов, повідомив, про нібито десант ЗСУ, який "форсував Дніпро та намагається закріпитися на березі".

Рашисти стверджують, що десант, який "має захопити ЗАЕС", складається аж "з 60 осіб". Тобто сили у два взводи без важкого озброєння для операції на об'єкті площею понад 15 кв км, або такого міста як Балаклія, який охороняє ціла бригада РХБЗ та підрозділи "вагнерівців".

Читайте також: Чехія та Словаччина спільно знайшли спосіб, як замінити понад 400 своїх БМП-1 та БМП-2

Для формування відповідної "картинки" рашисти гатять по самому Енергодару, в місті помічена важка бронетехніка, у повітрі баражують вертольоти. Повідомляється, але поки не підтверджена інформація про загиблих та поранених місцевих жителях.

"Енергоатом" повідомив, що декілька Ка-52 завдавали ударів по житлових кварталах. З міномета обстріляли територію у безпосередній близькості від ЗАЕС. Спрацював аварійний захист і відключився працюючий 5-й енергоблок. Пошкоджено лінію резервного живлення власних потреб ЗАЕС-330 кВ.

Також під обстрілами знаходиться маршрут місії МАГАТЕ від Запоріжжя до атомної станції. Також відомо, що рашисти відмовились надавати місії особливий статус і не видали спеціальні перепустки для проїзду на окуповану територію. Але за повідомленням Reuters місія все одно виїхала з Запоріжжя та направилась у Енергодар.

Читайте також: Україна отримає більше боєприпасів, щоб бити рашистів, круті САУ та "північні" ЗРК поки під питанням
ТЕГИ Війна