xcounter
#

Нова малогабаритна РЛС "Снов" від ХК "Укрспецтехніка" пройшла державні випробування

13583
Нова українська РЛС зможе ефективно виявляти малопомітні цілі
Нова українська РЛС зможе ефективно виявляти малопомітні цілі

Мова йде про оглядову автоматизовану РЛС з дистанційним керуванням з дальністю виявлення малорозмірних цілей до 50 км

Нова розробка приватної української компанії, що призначена для ведення радіолокаційної розвідки та видачі радіолокаційної інформації по повітряним об’єктам, пройшла державні випробування.

Про це під час інтерв’ю "Security Talks з Валентином Бадраком" повідомив заступник голови правління ХК "Укрспецтехніка" Михайло Прохоренко.

Читайте також: Повітряні Сили планують за п'ять років повністю оновити техніку радіотехнічних військ
Заступник голови правління ХК "Укрспецтехніка" Михайло Прохоренко

"Наразі пройшли державні випробування нової радіолокаційної оглядової станції з дистанційним управлінням "Снов". Ця станція створена на базі цифрової антенної решітки. Досі, як зазначають самі українські військові, такої станції у них ніколи не було", - розповів він.

РЛС Снов
ТТХ РЛС "Снов" від ХК "Укрспецтехніка"

За його словами, така РЛС під час випробувань дуже добре себе показала саме при виявленні безпілотників, з ідентифікацію та спостереженням за якими деколи не можуть ефективно впоратись застарілі РЛС радянських часів.

РЛС Снов
Нова автоматизована радіолокаційна станція з дистанційним керуванням побудована на основі цифрової антенної решітки

"Вона призначена спеціально для виявлення низьколітаючих і малорозмірних цілей, з малою ефективною відбиваючою поверхнею. Вона добре себе зарекомендувала при проведенні випробувань з виявлення та супроводу безпілотних літальних апаратів", - відзначив Михайло Прохоренко.

РЛС Снов
Перша презентація радіолокаційної станції "Снов" від ХК "Укрспецтехніка" / Фото: Apostrophe TV

Нагадаємо, вперше про розробку радіолокаційної станції "Снов" стало відомо у грудні 2020 року. Своєю чергою, майже рік тому, відбулася перша презентація виробу ХК "Укрспецтехніка" та були оприлюднені її приблизні ТТХ.

РЛС Снов
РЛС "Снов" під час випробувань

РЛС у "фінальному" варіанті виглядає дещо по іншому, ніж раніш представлений експериментальний зразок, однак має приблизно аналогічні габарити та можливості. Тобто дальність виявлення до 50 км на висотах від 20 до 5000 метрів.

Радар, виконаний на основі сучасних технологій, може працювати й видавати інформацію в автоматизованому режимі й встановлюватися як стаціонарно (на позиції), так і розміщуватись на автомобілі або причепі.

У разі закупівлі ця РЛС суттєво допоможе українським військовим для "ущільнення" раділокаційного поля на малих висотах, де противник може застосувати, зокрема, крилаті ракети.

Читайте також: ХК "Укрспецтехніка" відремонтує для ЗСУ РЛС "Малахіт"