xcounter
#

ХК "Укрспецтехніка" відремонтує для ЗСУ РЛС "Малахіт"

2357
РЛС метрового діапазону П-18 "Малахіт" від ХК "Укрспецтехніка"
РЛС метрового діапазону П-18 "Малахіт" від ХК "Укрспецтехніка"

Роботи з відновлення радіолокаційної станції за контрактом повинні виконати до кінця поточного року

АТ "Холдингова компанія "Укрспецтехніка" до 17 грудня 2021 року повинна відремонтувати радіолокаційну станцію метрового діапазону П-18 "Малахіт".

Відповідний контракт, за даними Prozorro, був укладений 9 листопада цього року між приватним підприємством та 14 радіотехнічною бригадою імені Богдана Хмельницького (військовою частиною А 1620) Збройних сил України.

Читайте також: "Укрспецтехніка" розробила нову станцію повітряної та наземної розвідки дальністю до 60 км
Тендер
Фрагменти контракту між ХК "Укрспецтехніка" та 14 РТБр ЗСУ

Поточний ремонт "техніки спеціального призначення" РЛС П-18 "Малахіт" оцінюється у 1 622 441,88 гривні, а підписання угоди відбулося за спрощеною переговорною процедурою (оскільки приватне підприємство є єдиним виробником цієї техніки). Ремонтні роботи мають бути завершені до 17 грудня 2021 року.

РЛС  П-18 Малахіт
РЛС метрового діапазону П-18 "Малахіт" від ХК "Укрспецтехніка"

Нагадаємо, модернізовані на ХК "Укрспецтехніка" високомобільні радари кругового огляду були прийняті на озброєння у 2012 році, а з початком збройної агресії РФ почали активно закуповуватись ЗСУ. Станом на середину 2019 року відомо, що в українське військо поставлено близько 50 таких РЛС (з 2014 року).

Малахіт та Джеб
Окрім П-18 "Малахіт" ХК "Укрспецтехніка" випускає й інші радіолокаційні системи (Борсук, Лис-2М/3М, Джеб, Бесквіт-КБ тощо), а також комплекси придушування ("Анклав" "Полонез")

Перешкодозахищена станція з цифровою обробкою та автоматичною передачею інформації П-18 "Малахіт" дозволяє виявляти до 256 цілей на відстані до 400 км й на висотах до 20 км. Крім цього, РЛС може виявляти малорозмірні та малопомітні цілі.

Читайте також: Коростельов говорить, що в "Нептун" закладено близько 70% нового комплексу ППО