xcounter
#

Львівські десантники назвали один з найкращих ПТРК у війні з РФ: це не Javelin і не NLAW

53710
Постріл з ПТРК "Стугна", фото ілюстративне
Постріл з ПТРК "Стугна", фото ілюстративне

ЗСУ відзначають ефективність української зброї проти "броні" армії рФ

Командир протитанкового взводу Андрій з позивним "Форпост" в інтерв’ю виданню АрміяInform розповів, як львівські десантники нищать ворожу "броню" та з яким ПТРК працювати якнайкраще.

Загалом за останні кілька місяців під командуванням Андрія його протитанковий взвод "зменшив" армію РФ на понад 20 танків та БТР, водночас особисто Андрій у боях з російськими окупантами знищив вісім танків рашистів – шість з них "згоріли до невпізнаваності".

Читайте також: Блискавична робота розрахунку ПТРК "Стугна": "зібрали" всіх окупантів докупи
Т-80 протитанковий комплекс NLAW
Знищений з ПТРК NLAW російський танк Т-80. Фото: 93 ОМБр "Холодний Яр

Але найцікавіше з цього інтерв’ю наступне – Андрій відзначає, що з тієї значної кількості протитанкового озброєння, яке наразі є в активі Збройних Сил України, одним з найкращих ПТРК залишається український протитанковий ракетний комплекс "Стугна" від ДержККБ "Луч".

Відео ілюстративне, командир протитанкового підрозділу 80-ї бригади ДШВ розповідає, як його підрозділ нищить ворога з ПТРК "Стугна"

Свій вибір він пояснює так: "Мій взвод має досвід роботи з різними ПТРК, проте найкраще себе рекомендує українська зброя. Це й точність стрільби, й дальність, а найголовніше — можливість виконувати бойове завдання в різних умовах і на різних ділянках місцевості".

Андрій зауважує, що попри заявлену максимальну дальність стрільби "Стугни" у 5 км, цей ПТРК може бити й на більші відстані: "Я зі своїми побратимами влучили у російський танк, який був на своїх позиціях для стрільби на відстані 5300 метрів. Я це добре запам’ятав, і ми кілька разів перевіряли цю дальність по картах та планшетах".

Тут можна згадати, наприклад, випадок, який стався у липні, коли саме львівські десантники "демілітаризували" російський танк на відстані понад 5 км (відео вище).

Загалом у контексті розмови про "Стугну" можна також згадати, що цей ПТРК чудово нищить не тільки наземну техніку, але й "літаючі танки" окупантів – з початку повномасштабної війни зі "Стугни" було демілітаризовано не один рашистський гелікоптер.

Читайте також: Методично випалюємо під Ізюмом: робота розрахунку ПТРК "Стугна-П" за 3 хвилини - 4 танки (відео)