xcounter
#

Lockheed Martin передала Пентагону потужну зброю, що буде захищати від БПЛА та артилерійських обстрілів

19097
Концепція лазерної системи для захисту від вогню з закритих позицій. Фото: Lockheed Martin
Концепція лазерної системи для захисту від вогню з закритих позицій. Фото: Lockheed Martin

У США продовжують працювати над появою лазерної зброї на полі бою

Американська оборонна компанія Lockheed Martin передала Міністерству оборони США нову тактичну лазерну систему потужністю 300 кВт. Про це йдеться у повідомленні компанії.

Це буде найпотужніший лазер, що на сьогодні створено компанією Lockheed Martin – лазер готовий до інтеграції з демонстраційними системами армії США, зокрема системою лазерної зброї з можливостями захисту від непрямого вогню (Indirect Fires Protection Capability-High Energy Laser (IFPC-HEL).

Читайте також: Ловити безпілотники сіткою, лазером та іншими БПЛА або як у РФ бойового робота перетворюють на "ловця дронів"

У новому лазері компанія збільшила потужність та ефективність, а також зменшила вагу, що знизить ризики під час майбутніх польових випробувань потужних лазерних збройних систем – їх планують провести вже до кінця цього року.

Відзначається, що така лазерна зброя буде призначена передусім для захисту важливих об’єктів – від ворожих безпілотників, а також мін та артилерійських снарядів.

DE M-SHORAD
DE M-SHORAD

Нагадаємо, раніше у США під час випробувань за допомогою лазерної системи DE M-SHORAD вдалося знищити у польоті декілька 60-мм мінометних снарядів, водночас чи може така система протистояти, наприклад, 155-мм артилерійським снарядам тоді не повідомлялося.

Читайте також: Збити ракету Р-27 та її носія: ПС США отримали першу лазерну систему для винищувача