xcounter
#

Крилату ракету Х-55 з імітатором ядерного заряду збили у 40 км від кордону НАТО

5934
Одна з ракет Х-55 була збита у 40 км від Румунії
Одна з ракет Х-55 була збита у 40 км від Румунії

Як виявилось, РФ вже декілька разів застосовувала Х-55 з масо-габаритним макетом спеціальної бойової частини для ударів по Україні

Міноборони України під час брифінгу для ЗМІ детально розповіли про ситуацію з використанням РФ крилатих ракет Х-55, які є носіями ядерних бойових частин. Нагадаємо, що про удари по Україні Х-55 з імітатором ядерного заряду, з опорою на власні джерела Defense Express повідомив 17 листопада.

Як виявилось, цей випадок не був одиничним. Представник Центрального воєнно-наукового управління Генерального штабу Збройних Сил України полковник Микола Данилюк повідомив про декілька випадків застосування Х-55. Одним з них став удар, у результаті якого ракета влучила у житловий будинок.

Читайте також: Літаки МиГ-31К злетіли в Білорусі, і це не звичайний "тренувальний" політ, щоб полякати "Кинжалами"
імітатор ядерного заряда Х-55
Імітатор ядерного заряда Х-55 (фото: арміяInform)

Але, окрім цього епізоду, він повідомив, що аналогічні рештки Х-55 були знайдені у районах сіл Субіч та Княжпіль Кам’янець-Подільського району Хмельницької області та в селі Заставне Львівської області. В них також були імітатори ядерних бойових частин.

За назвами цих населених пунктів криється одна важлива деталь. Селище Субіч знаходиться менш ніж у 40 км від кордону з країною-членом НАТО - Румунією.

Можливо мова йде про ракетний удар наприкінці жовтня під час якого рашисти цілили по Дністровській ГЕС, а одна з ракет впала на території Молдови. Також відомо, що РФ прокладає маршрути через територію цієї країни.

Ситуація зі знаходженням решток Х-55 у селі Заставне Львівської області аналогічна. Це селище знаходить у 80 км від кордону з іншим членом НАТО - Польщею.

Для ракети Х-55, яка летить на високій дозвуковій швидкості у 720-830 км/год ця дистанція проходиться десь за 6 хвилин.

Водночас, як повідомили у Міноборони, РФ використовує Х-55 з метою відволікання на себе сил протиповітряної оборони України. Також зазначено, що на самих ракетах навмисно знищені серійні номери.

Читайте також: Заміна БМП Bradley від BAE Systems вбере до себе досвід реальної війни проти РФ