xcounter
#

"Корсар" і Javelin у дії, перші фото ПТРК "Пірат" та українські авіабомби для БПЛА: події тижня від Defense Express

3187
"Корсар" і Javelin у дії, перші фото ПТРК "Пірат" та українські авіабомби для БПЛА: події тижня від Defense Express

Про ПТРК, українські авіабомби для безпілотників, масштабні навчання та інші події й матеріали тижня від Defense Express

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Масштабні навчання. Три аеродроми – "Васильків", "Миргород" та "Озерне" – а також 37 літако-вильотів з них: Повітряні сили Збройних Сил України провели показове льотно-тактичне навчання.

Повітряні сили ЗСУ

Під час навчань льотчики відпрацювали низку завдань з урахуванням бойового досвіду, отриманого під час війни з Росією.

Українська авіація

Крім того, у навчаннях також брали участь й молоді підкорювачі неба – льотчики-випускники останніх років.

Згодом з’явилося відео з масштабних навчань, під час яких в повітрі напад умовного противника "відбивала" ціла ескадрилья МіГ-29 40 БрТА.

Зазначається, що у польотах брали участь літаки й з інших бригад тактичної авіації: винищувачі Су-27, навчально-бойові літаки L-39 Albatros, гелікоптери Мі-8 та безпілотники

Про майбутнє українських корабельних проєктів розповів Командувач ВМСУ контрадмірал Олексій Неїжпапа. За його словами, необхідності в прийнятті на озброєння крейсеру проєкту 1164 "Україна" немає, адже "вбивця авіаносців" Україні не потрібен, а для інших завдань найнеобхіднішими для захисту українського моря є сучасні корвети.

Нептун корабли Украина
Українські морські проекти : Крейсер "Україна", МБАК "Гюрза-М", ДШК "Кентавр-ЛК", Корвет проекту 58250 та крилата ракета Р-360 "Нептун"

"Це універсальний клас, який може виконувати завдання в Чорному морі, він має відповідну систему протиповітряної оборони та сильні комплекси радіоелектронної боротьби - це те, що робить його захищеним від вогневого впливу противника з повітря. На малих кораблях такі комплекси поставити неможливо - фізично не помістяться", - відзначив Командувач українського флоту.

Корвет
Секції корпусу головного корвету проекту 58250 ("Володимир Великий") на Чорноморському суднобудівному заводі

Також контрадмірал розповів і про "москітний" флот. Деталі – в нашому огляді інтерв’ю з контрадміралом

Перші фото ПТРК "Пірат". Польща вперше опублікувала фото легкого протитанкового комплексу ПТРК "Пірат", який є результатом співпраці українського ДержККБ "Луч”"та польської Mesko.

ПТРК
Ракета та ТПК легкого протитанкового комплексу ПТРК "Пірат"

Принципова особливість нової спільної розробки - система наведення ракети в ПТРК "Пірат". Ракета наводиться на ціль за допомогою лазерного підсвітлювача, промінь якого формує на цілі точку, в яку і має влучити ракета. При цьому такий підсвітлювач може бути встановлений як на самій пусковій, так і бути зовнішнім.

"Корсар" та Javelin у дії. ДержККБ "Луч" опублікувало відео, з випробувань ПТРК "Корсар", де бойові ракети точно та ефектно влучають у танк та стіни з блоків.

А під час масштабних навчань родів військ Збройних Сил України на Рівненщині українські військові практикувалися в бойових стрільбах з ПТРК FGM-148 Javelin.

Виглядає ефектно!

Авіабомби для безпілотників. Найближчим часом пройдуть заводські випробування нової української зброї. Йдеться про засоби ураження, призначені для застосування з безпілотних літальних апаратів від компанії “СпецОборонМаш” – некеровані авіаційні бомби.

Ця авіабомба, як стверджують на підприємстві, призначена для різних БПЛА – як коптерного, так і літакоподібного типу. Водночас, який саме безпілотник буде носієм цієї розробки під час випробувань у компанії не розповідають.

Більше інформації про цю розробку стане відомо вже після заводських випробувань. А поки – деякі деталі в нашому матеріалі.

Гарної неділі!

Читайте також: Хто буде віцепрем'єром з ОПК: обойма претендентів скоротилась до одного (оновлено)