xcounter
#

Кораблі ВМС США отримають унікальну зброю з "безмежним" запасом боєприпасів та високою влучністю

14180
Джерело: Lockheed Martin
Джерело: Lockheed Martin

Американські кораблі почнуть озброювати новітніми розробками

Компанія Lockheed Martin поставила ВМС США першу тактичну систему лазерної зброї HELIOS потужністю більш як 60 кВт. Про це повідомляється на офіційному сайті американської компанії.

бойовий лазер HELIOS
Бойовий лазер HELIOS на борту есмінця USS Preble, макет

"Багатоцільова система HELIOS забезпечує важливі бойові тактичні можливості системи лазерної зброї як ключового елементу багаторівневої архітектури захисту", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Збити ракету Р-27 та її носія: ПС США отримали першу лазерну систему для винищувача

Лазерною установкою ВМС США будуть оснащувати свої бойові кораблі. Розробник відзначає, що HELIOS – це нова трансформаційна система зброї, що забезпечує додатковий рівень захисту завдяки майже "бездонній" кількості "боєприпасів", низькій вартості пострілу, високій швидкості та влучності.

HELIOS
Концептуальне зображення системи HELIOS

Контракт на постачання системи лазерної зброї HELIOS компанія Lockheed Martin отримала у 2018 році. Хоча спершу ця система буде інтегрована в есмінець Arleigh Burke Flight IIA, цією лазерною зброєю також можуть бути оснащені й інші кораблі, зокрема й авіаносці.

Наразі система HELIOS призначена для боротьби з БПЛА та ворожими бойовими катерами, у майбутньому список цілей може "розширитися" до, зокрема, протикорабельних крилатих ракет.

Читайте також: Армія РФ "використовує" в Україні неіснуючий комплекс лазерної зброї