xcounter
#

Коли навіть "танок страху" не допомагає: як НГУ "вигнали" ударні вертольоти РФ та змушують їх стріляти в "молоко"

5510
Ка-52, фото ілюстративне
Ка-52, фото ілюстративне

Бійці НГУ впевнено протистоять російським гелікоптерам

Бійці Національної гвардії України активно використовують тактику "комбінованих розрахунків" з ПЗРК та "ЗУшками", щоб "чистити" небо від ворожих гелікоптерів, зокрема Мі-28 та Ка-52.

І з усього, про що розповідають нацгвардійці, окремо варто згадати про такий момент – російські гелікоптери часто для ударів використовують некеровані ракетні снаряди або ж НУРСами, які насправді ефективні на відстані не більш як 2,5 км.

Читайте також: "Танок страху" з кабіни Ка-52 та стрільба наосліп: пропагандисти РФ зганьбились черговим відео
зу-23-2
Із "ЗУшки" влучити у ворожий гелікоптер важче, але зате їй не заважають теплові пастки

Тому щоб бити по цілі, окупанти мають ледь не впритул підлітати до них, де на ворожі "вертушки" вже чекають бійці Нацгвардії з ПЗРК та "ЗУшками". Тому щоб збільшити дальність пострілу, ворожі гелікоптери виконують своєрідний "танок страху" – пуски некерованими ракетними снарядами (НУРСами) з кабрируванням, коли гелікоптер підіймає ніс догори.

Російські Ка-52 та Мі-28Н виконують "танок страху"

Але, як розповідає нацгвардієць з позивним Магоні, навіть і в таких випадках, коли окупанти "збільшують" відстань пострілу, бійці намагаються "зловити" ворожі гелікоптери. "Ми стріляємо з ПЗРК – ракета полетіла за ціллю і "вертушка" падає", – розповідає Магоні.

Знищення російського Ми-28, коли той виконує "танок страху", відео ілюстративне

Зрештою, якщо раніше на півночі Харківщини російські гелікоптери сміливо залітали на територію України, щоб здійснювати постріли, то тепер кордон перетинають рідше і вимушені вести вогонь з максимальної дистанції, через що більшість снарядів йдуть "в молоко".

Читайте також: "Танок страху" не допоміг: збито найновіший ударний вертоліт Ми-28 рашистів (відео)