xcounter
#

Тактика "комбінованих розрахунків": як нацгвардійці з ПЗРК та "ЗУшок" чистять небо від Ка-52 та "компанії"

4257
Фото: Національна гвардія України
Фото: Національна гвардія України

Як бійці Національної гвардії протистоять ворожим гелікоптерам на полі бою

Пілоти гелікоптерів російських окупаційних військ хочуть перетворити прикордонні ділянки на "власні полігони", однак бійці Національної гвардії України, використовуючи "комбіновані" розрахунки, не дають ворогу безкарно почувати себе на півночі Харківської області і прорватися вглиб української території. Про це розповідають у НГУ.

"Гелікоптерна" загроза

Бійці НГУ активно нищать гелікоптери російських окупаційних військ на Харківщині – прикривають ЗСУ від ударів ворожої армійської авіації.

Читайте також: Рашисти так і не змогли евакуювати з летовища у Гостомелі кілька своїх пошкоджених гелікоптерів (фото)
Фото: Національна гвардія України
Фото: Національна гвардія України

Як пояснює офіцер НГУ "Партизан", гелікоптери російської армії часто з’являються у його районі з лісистими місцями, де гелікоптер може спокійно перебувати поза зоною ураження – задача бійців – збивати ворожі гелікоптери, як тільки вони з’являються у полі зору.

Фото: Національна гвардія України
Фото: Національна гвардія України

Ворог активно намагається заважати розрахункам ППО нищити його ж авіацію, використовуючи для цього безпілотники з ВОГами, тому бійці змушені активно використовувати укриття. На ворожі дрони ракети ПЗРК не витрачають – намагаються збити стрілецьким або ж зенітним вогнем.

Тактика "комбінованих розрахунків"

Серед цілей нацгвардійців – Мі-24, Мі-28 та "літаючий танк" Ка-52, для знищення російських гелікоптерів використовують "комбіновані розрахунки" з ПЗРК та ЗУ-23-2, оскільки кожна зброя має свої недоліки та переваги.

Наприклад, "зручніше" знищувати цілі з ПЗРК, оскільки багато уваги цілі приділяти не треба: "Ти навівся, зробив накол, ракета зійшла і через буквально декілька секунд вона вражає ціль".

Водночас якщо рашисти використовують теплові інфрачервоні пастки, які "відволікають" ракету, то тоді в хід йде ЗУ-23-2. Працювати з нею складніше, бо треба точніше цілитися, але зате ворожому гелікоптеру не допоможуть ніякі теплові пастки.

Фото: Національна гвардія України
Фото: Національна гвардія України

Як відзначають нацгвардійці, така тактика досить ефективна – ворог не наважується перетинати кордон, а також веде вогонь з максимально можливої дистанції, часто відстрілюючись у "молоко".

Читайте також: ​Рашисти втратили одразу чотири Ка-52, і це вони не підіймали вертольоти у повітря