xcounter
#

​Китай продемонстрував нову колісну БМП VN22 на шасі 6x6 (фото)

1821
VN22 з формулою 6x6
VN22 з формулою 6x6

Декларується, що у лобовій проекції VN22 може витримати 25-мм снаряд

На виставці Zhuhai AirShow 2021, яка зараз проходить у Китаї, оборонний гігант NORINCO продемонстрував бойову машину VN22, яка створена на колісній платформі з формулою 6x6.

Попри вибір формули 6х6 декларується, що броня бойової машини у лобовій проекції дозволяє захистити від 25-мм снаряду, а у боковій - від 14,5 мм. Також на доволі детальних фото з китайської соцмережі Weibo видно, що бронювання виконано за модульним рішенням та, скоріш за все, з рознесенням елементів.

Читайте також: F-15EX та T-7 для України, РФ готує ПЗРК проти Bayraktar TB2 та виготовлення фюзеляжів для МСБ-8 від "Мотор Січ": події тижня від Defense Express
VN22 Китай
Оціночна маса VN22 може становити понад 20 тонн

У якості озброєння обрано бойовий модуль з 30-мм автоматичною гарматою та протитанковим ракетним комплексом з "візуальним наведенням", що, можливо говорить про використання напрацювань з HJ-12 - копією американського Javelin або HJ-10 - копії ізраїльського Spike NLOS.

VN22
Бойовий модуль VN22

Також слід звернути увагу на розвинені та дубльовані багатоканальні прицільно-оптичні станції, які забезпечують керування озброєння та огляд поля боя для навідника та командира незалежно один від одного. Окрім того, на башті розміщені не тільки 10 пускових для димових гранат, а елементи, які схожі на елементи активного захисту.

VN22
Створення важкої машини на шасі 6х6 говорить про опанування технологій створення сучасної підвіски

Водночас компонування VN22 традиційне - розміщення двигуна у передній частині корпусу поряд з механіком-водієм та десантне відділення у кормі машини.

VN22
"Дверь у рампі" - стало класичним рішенням для подібних машин

Більш точні ТТХ машини, традиційно для китайського ОПК, не повідомляються. Проте загалом добре прослідковується тенденція у створенні перспективних розробок колісних бойових машин та спроб переходу на шасі 6x6, як це здійснено, зокрема, в американському Cottonmouth від Textron Systems, турецьких Pars IV та Arma, а також українському "Отамані".

Читайте також: Слідуючи трендам: Туреччина та Естонія створюватимуть разом безпілотні та роботизовані системи