xcounter
#

КБ "Південне" показало як створює новітні деталі для ракетно-космічної техніки з композиційних матеріалів (відео)

1892
КБ "Південне"
КБ "Південне"

На державному космічному підприємстві опановано технології створення вузлів та деталей з композитів

КБ "Південне" оприлюднило короткий відеоогляд, в якому продемонстровано успіхи українського космічного підприємства в освоєнні виробництва різних деталей з полімерних композиційних матеріалів.

В сучасному інжинірінгово-виробничому центрі дніпровського конструкторського бюро проводиться повний спектр робот з проектування, створення напівфабрикатів та готових виробів за новітніми технологіями.

Читайте також: КБ "Південне" успішно завершило доводочні випробування РРС верхнього ступеня ракети-носія "Циклон-4" (фото)

Окрім власне розробки й виробництва композитних деталей різних типів, на підприємстві також було модернізовано випробувальне обладнання для визначення міцності та герметичності нових виробів.

КБ "Південне"

Відзначається, що вироби з композиційних матеріалів мають кращі механічні характеристики з виконанням високих вимог в частині жорсткості та міцності за мінімально можливої маси, що вельми доречно для сучасних космічних апаратів.

КБ "Південне"

Як повідомила прес-служба КБ, наразі вже опановано виробництво нових кріогенних паливних баків, високоміцна оболонка яких виконується методом "мокрого" намотування з вуглепластику й забезпечує повну герметичність конструкції навіть при екстремальному тиску та температурах.

КБ "Південне"

Також на підприємстві створюють розміростабільні композитні конструкції космічного призначення. Розміростабільні трубчасті елементи, які використовуються для складання космічних апаратів, тепер виготовляють методом спіральної намотки високоміцного вуглецевого волокна.

КБ "Південне"

Ці складові елементи конструкції супутників вже підтвердили свою працездатність в умовах імітації космічного простору в широкому діапазоні температур. Саме ці рішення закладено у конструкції майбутніх космічних апаратів.

КБ "Південне"

Нагадаємо, що КБ "Південне" придбало та запустило 5-координатний намотувальний верстат з робочим діаметром до 1 м і довжиною до 6 м, високоточний 5-осьовий обробний центр, просочувальну машину для виготовлення напівфабрикатів (препрегів) з різних армуючих наповнювачів, 3D-принтер для виготовлення великогабаритних деталей з полімерних композиційних матеріалів, фарбувально-сушильну камеру і прес-камеру на 40 атмосфер.

Читайте також: КБ "Південне" вперше використало на випробуваннях "Тайфун-1" новітній вимірювальний пункт (фото)