xcounter
#

Яку проблему мають вирішити у США, щоб інтегрувати ракети "повітря-повітря" AIM-120 на винищувачі МіГ-29

8671
Фото: Raytheon
Фото: Raytheon

У США розмірковують над тим, чи зможуть наявні у ПС ЗСУ літаки бити російську авіацію ракетою AIM-120

Повітряні Сили ЗСУ вже чимало часу використовують зі своїх винищувачів протирадіолокаційні ракети AGM-88 HARM, а нещодавно у Пентагоні підтвердили успішне використання Україною JDAM-ER. Тепер же американські військові хочуть зрозуміти, а чи можна буде інтегрувати на радянські винищувачі західні ракети класу "повітря-повітря", розповідають у виданні Politico.

Пуск AGM-88 HARM з МіГ-29
Пуск AGM-88 HARM з МіГ-29

Так, у США наразі вивчають, чи можуть бути ракети класу "повітря-повітря" середньої дальності AIM-120 бути встановлені на наявні у ПС ЗСУ винищувачі МіГ-29.

Читайте також: Скільки коштує озброїти F-16 сотнями ракет AGM-88 HARM та AIM-120 AMRAAM

Як відзначається, ці зусилля будуть "останньою спробою оснастити старі платформи новими можливостями" перед очікуваним наступом цією весною.

У виданні кажуть, що спроба інтеграції AIM-120 на МіГ-29 – це таке собі ще одне "творче рішення", щоб заповнити пробіли в авіації з урахуванням того, що союзники поки не погоджуються передавати Україні свої винищувачі, зокрема F-16.

Ракета AIM-120 AMRAAM
Ракета AIM-120 AMRAAM

Втім, як кажуть джерела видання, інтегрувати ракету AIM-120 на радянський літак буде непросто – і питання не тільки у фізичній інтеграції, але й в тому, щоб ракета могла отримувати дані з РЛС літака. Як відзначив один з представників Пентагону, військові наразі активно працюють над питанням "а чи зможете ви змусити всю електроніку літака "спілкуватися" з цією штукою [ракетою], яка не повинна була запускатися?"

Читайте також: Ракета AIM-120 AMRAAM збила ціль на рекордній відстані