xcounter
#

Яким "комбо" Данія замінить свої 155-мм САУ Caesar, які будуть бити рашистів у ЗСУ

11091
САУ CAESAR
САУ CAESAR

Ізраїль отримає ще одного покупця своїх САУ та ракетних систем

Данія віддала всі свої 155-мм Caesar Збройним Силам України і тепер веде перемовини з ізраїльською компанією Elbit Systems щодо постачання заміни французьким САУ, розповідає видання DefBrief.

Так, на заміну 19 одиницям самохідних артилерійських систем CAESAR Данія розглядає одразу "комбо" з ізраїльської САУ ATMOS, а також ракетних установок PULS.

Читайте також: Данія, Німеччина та Норвегія "скинулись" майже на дивізіон нових САУ для ЗСУ
ATMOS 2000 від Elbit Systems
ATMOS 2000 від Elbit Systems

Щодо САУ, то їх Данія планує закупити 19 одиниць на базі вантажівок з колісною формулою 8X8. Ці САУ можуть знищувати цілі на відстані до 40 км зі швидкістю у шість пострілів на хвилину і нести боєзапас у 36 снарядів. До речі, нещодавно цю ж САУ обрала собі і інша країна, Колумбія – тоді Франція в останні секунди проґавила покупця на САУ Caesar.

PULS
Ракетна система PULS

До 19 одиниць ATMOS Данія планує докупити ще вісім ракетних систем PULS (Precise Universal Launching System). Ця система має два контейнери, які можуть запускати від 18 ракет калібру 122-мм на дальність до 35 і до двох 370-мм ракет на дальність до 300 км. Як стверджує виробник, типову бойову задачу PULS за одну хвилину.

Подробиці про майбутню угоду не розголошується, але очікується, що процедура закупівлі САУ і ракетних систем буде пришвидшеною, щоб Данія могла у стислі терміни замінити передані Україні САУ Caesar.

Читайте також: Україну протикорабельними Harpoon посилила не тільки Данія: які країни передали ракети для знищення флоту РФ