xcounter
#

Як зекономити мільйони на гелікоптері: американські військові отримали перший UH-60V зі "скляною кабіною"

3533
Як зекономити мільйони на гелікоптері: американські військові отримали перший UH-60V зі "скляною кабіною"

Армія США отримала на озброєння перший багатоцільовий гелікоптер UH-60V Black Hawk зі "скляною кабіною" – модернізацію застарілого гелікоптера UH-60L.

Модернізований гелікоптер отримав повністю цифрову кабіну пілотів та управління, уніфіковане з сучасними багатоцільовими гелікоптерами UH-60M.

Нова кабіна отримала чотири дисплеї, на які виводиться інформація про швидкість, висоту польоту тощо, а на інші два – льотні завдання, показники датчиків й будь-яка інша інформація, яку обирають пілоти.

Читайте також: ДП "Авіакон" відремонтує гелікоптер Ка-27ПС ВМСУ

Все обладнання створене за модульним принципом з відкритою архітектурою. Програмне забезпечення можна оновлювати та додавати просто встановивши додаткові застосунки.

Модернізований варіант розроблявся з 2014 року, а перший політ відбувся 19 січня 2017 року. Усього планується оновити 760 екземплярів моделі Lima до конфігурації Victor.

Стверджується, що переобладнання застарілих гелікоптерів замість закупівлі нових дозволяє зекономити близько 9 мільйонів доларів на гелікоптері. Модернізація передбачає подовження терміну служби кожного планера на 10 років.

Раніше Defense Express розповідав, що модернізований Мі-8МСБ зі "скляною кабіною" почав льотні випробування.

Створення такої модифікації дозволить запропонувати потенційним замовникам новітній гелікоптер з набагато більш сучасними тактико-технічними характеристиками.

Така машина буде мати новий та універсальний базовий склад засобів індикації, здатних до адаптації до будь-якого набору авіаційного обладнання відповідно до вимог ICAO та спеціального обладнання відповідно до вимог замовника.

Читайте також: "Авіакон" відремонтував гелікоптер Мі-171Ш для Республіки Гана: російському виробнику цю справу не довірили