xcounter
#

Як F-16 разом з HIMARS і 155-мм САУ допоможуть якнайшвидше звільнити південь України

16357
Як F-16 разом з HIMARS і 155-мм САУ допоможуть якнайшвидше звільнити південь України

І мінімізувати втрати ЗСУ під час наступу

Артилерія разом з авіацією має стати головною зброєю, яка допоможе швидко визволити окуповані російською армією українські землі, передусім Південь України. Таку думку в інтерв’ю "Радіо НВ" висловив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Авіація у суміші з артилерією дійсно може допомогти у швидкому визволенні наших територій", – зауважує Ігнат. Так, сьогодні ЗСУ, попри всі заяви пропагандистів РФ, зокрема і щодо знищеного парку Су-25, мають як штурмову, так і бомбардувальну авіацію, а також армійську авіацію Сухопутних війсь ЗСУ: "Це все у нас працює щодня. Ми щодня завдаємо ракетно-бомбових ударів по противнику, винищувачі прикривають це все з повітря".

Читайте також: F-16 проти Gripen для ЗСУ: який літак краще підійде для України і на що справді необхідно звернути увагу

Втім, він зауважує, що сучасна західна зброя допомогла б просуватися наземним військам з мінімальними втратами – йдеться передусім про американські літаки з сучасним озброєнням, які з повітря могли б знищувати системи ППО противника, "розчищаючи" шлях вже для тієї ударної авіації, що є в активі ЗСУ.

M777 артилерія гаубиця ЗСУ
ЗСУ ведуть вогонь з гаубиць M777

Після цього "на сцену" виходить артилерія, зокрема РСЗВ HIMARS та 155-мм гаубиці M777 та САУ, які високоточними ударами нищать позиції рашистів.

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав про те, що США виділяє 100 млн доларів на навчання українських бойових пілотів. Серед літаків, які ймовірно можуть отримати ЗСУ як оборонну допомогу, фігурує передусім американський винищувач F-16.

Читайте також: Скільки снарядів з 155-мм гаубиці M777 випускає один артилерійський підрозділ за добу боїв