xcounter
#

Ізраїльська Elbit Systems знайшла нового покупця: армія Великої Британії придбає новітні системи управління вогнем

1907
Новітні ізраїльські системи в першу чергу посилять спроможність британських ССО
Новітні ізраїльські системи в першу чергу посилять спроможність британських ССО

Шість комплектів таких систем обійдуться британському бюджету в 102 мільйони фунтів стерлінгів. Натомість, армія Великої Британії посилить свою здатність вести операції за межами країни, спільно із союзними військами

Міністерство оборони Великої Британії підписало угоду із філіалом ізраїльської оборонної компанії Elbit Systems про поставку шести комплектів систем управління вогнем загальною вартістю 102 мільйони фунтів стерлінгів.

Про це сповістила прес-служба самої Elbit Systems.

Читайте також: Росія хоче воювати швидко і автоматизує управління військами: ворог робить, ми - дискутуємо
Схоже, нестачу "класичних" озброєнь, зокрема танків, британські військові намагаються компенсувати завдяки насиченості поля бою сенсорами

Відомо, що нові системи управління вогнем від Elbit Systems мають бути інтегровані в існуючі автоматизовані системи управління військами, що уже є в розпорядженні британської арміїї. Головна задача для нових систем управління вогнем – швидке та високоточне ураження цілей під час операцій сил спеціального призначення.

В Elbit Systems наголошують: використовуючи найсучаснішу технологію "теплового скринінгу", їх новітні системи управління вогнем посилять здатність солдатів знаходити та ідентифікувати цілі на полі бою. Потім він надає важливу інформацію про націлювання, необхідну для швидкої та точної стрільби стрільби.

Міноборони Британії прагне посилити ефективність кожного солдата на полі бою

За допомогою спеціалізованого програмного забезпечення на планшеті інформація надсилається в цифровій формі до артилерійської системи або літака для негайної атаки цілі, тоді як солдат, що керує системою, залишається прихованим.

Таке обладнання посилить здатність збройним силам Великій Британії проводити воєнні операції поза межами країни.

На фото - висадка британських десантників під Миколаєвом під час навчань "Об'єднані зусилля - 2020", котрі відбулись у вересні 2020 року

Поставка нових систем управління вогнем для британської армії має відбутись до 2026 року.

Раніше Defence Express повідомляв, що в рамках великої оборонної угоди між Ізраїлем та Грецією компанія Elbit Systems збудує Центр льотної підготовки для грецьких ВПС. Сума угоди становить 1,68 мільярдів доларів, розподілених на 20 років.

Умови контракту передбачають підтримку функціонування льотної академії, закупівлю десяти літаків M-346 та технічне обслуговування літаків Т-6, а також надання тренажерів, навчання та матеріально-технічне забезпечення.

Літаки М-346, які для Греції має поставити ізраїльська Elbit Systems
Читайте також: Став відомий задум навчань РФ "Запад-2021": бій у містах спільно з армією Білорусі