xcounter
#

Стали відомі деталі найбільшої оборонної угоди Ізраїлю та Греції

1091
Стали відомі деталі найбільшої оборонної угоди Ізраїлю та Греції

Міністерство оборони Ізраїлю підтвердило, що Ізраїль та Греція підписали найбільшу угоду в історії двосторонніх відносин цих країн у сфері оборони

Як повідомляє Defence News, після міжнародного тендера уряд Греції погодив пропозицію ізраїльського оборонного відомства щодо створення Центру льотної підготовки для ВПС Греції, яка буде побудована Elbit Systems Ltd.

Навчально-тренувальний літак
М-346

Сума угоди становить 1,68 млрд доларів, загалом вона розрахована на 20 років (йдеться про підтримку функціонування льотної академії).

Читайте також: Індія хоче експортувати ракети та літаки власного виробництва: поставкам допомагатиме урядовий комітет

Угода також передбачає закупівлю десяти літаків M-346 та технічне обслуговування літаків Т-6, а також надання тренажерів, навчання та матеріально-технічне забезпечення.

T-6
T-6

Програмою передбачається, що Elbit Systems надасть парк навчальних літаків, оснащених унікальною авіонікою компанії та вбудованими навчальними рішеннями, буде постачати авіасимулятори та засоби навчання компанії, а також забезпечить постійну матеріально-технічну підтримку.

Як раніше розповідав Defense Express, у 2020 році ізраїльські військово-повітряні сили отримали унікальний випробувальний варіант винищувача F-35I. "Єдина версія "Адіра" за межами США", як її називають в Ізраїлі, прибула на базу ВПС Тель-Ноф у центрі країні. На цій базі є нові об’єкти, зокрема й оновлена злітно-посадкова смуга.

F-35
Випробувальний F-35I. Фото: Аміт Агронов

Перший новий літак, який був переданий FTC (ізраїльський Льотно-випробувальний центр) став також 15-м Adir, що зійшов з виробничої лінії у Форт-Уерт, Техас. Машина деякий час знаходилася на території Сполучених Штатів, ймовірно для проходження випробувань.

Читайте також: З навчального в штурмовики: літак L-39NG протестували в аеродинамічній трубі з різним озброєнням (відео)