xcounter
#

Історичний політ MQ-25 та винищувача F-18: безпілотник вперше дозаправив літак у повітрі

2048
Безпілотник MQ-25 дозаправляє винищувач F-18
Безпілотник MQ-25 дозаправляє винищувач F-18

Безпілотник MQ-25 продемонстрував готовність виконувати свою основну задачу – дозаправляти літаки у повітрі

Військово-морські сили США та компанія Boeing вперше в історії продемонстрували дозаправлення літака у повітрі з використанням безпілотного літального апарату.

Читайте також: Авіаносці, субмарини, літаки та безпілотні кораблі у 17 часових поясах: ВМФ США проведе масштабні навчання влітку цього року

"Під час випробувального польоту 4 червня безпілотник MQ-25 успішно протягнув шланг зі свого заправного бака та безпечно спрямував реактивне паливо на літак F/A-18 Super Hornet ВМС США, продемонструвавши здатність виконувати свою основну задачу з дозаправлення у повітря", – йдеться у повідомленні Boeing.

MQ-26 F18
Під час виконання завдання

"Ця історична подія – заслуга нашої спільної команди, Boeing і ВМС, яка робить все можливе, щоб у стислі терміни надати флоту критично важливі можливості дозаправлення MQ-25", – зазначила президент та головний виконавчий директор Boeing Defense Лінн Карет.

MQ-25

Ця подія відбулася після 25 польотів безпілотника, тестування аеродинаміки літаків та заправного обладнання по всьому діапазону польоту, а також моделювання дозаправлення у повітрі з використанням цифрових моделей MQ-25.

Зазначається, що БПЛА продовжить льотні випробування перед відправленням у Норфолк, штат Вірджинія, для випробувань палубного відпрацювання на борту авіаносця ВМС США в кінці цього року.

Читайте також: ​БПЛА-заправники MQ-25 Stingray вже незабаром заправлятимуть американські винищувачі