xcounter
#

Іран "з конвеєра" постачає РФ боєприпаси для їхніх гармат М-46

3771
Гармата М-46 в руках російських окупантів, січень 2024
Гармата М-46 в руках російських окупантів, січень 2024

Якими є обсяги постачань цих боєприпасів невідомо, але це вже не вперше фіксується той факт, що Іран передає РФ боєприпаси прямо з конвеєра

Іран продовжує постачати російському окупаційному війську артилерійські снаряди - у мережі з’явилися нові фото іранських копій 130-мм боєприпасів ОФ-482М, які, як відзначають у СПЖ "Водограй" РФ використовує на Мар’янському напрямку зі своїх гармат М-46.

Причому в дописі акцентується на ось таких двох аспектах постачання РФ боєприпасів від "союзників" - по-перше, іранські 130-мм боєприпаси досить рідко фіксуються на фото чи відео на відміну від снарядів з КНДР.

Читайте також: На авіабазі "ВКС" РФ у Липецьку, куди результативно вдарили "Лютими", базувались Су-57

По-друге, коли йдеться про постачання до РФ артилерійських боєприпасів КНДР, то це переважно поставки "із запасів", тоді як Іран відправляє снаряди фактично з конвеєра - наприклад, на тих же 130-мм боєприпасах зазначено 2024 рік виробництва, 10 партія.

Щодо останньої тези, то варто згадати, що це вже не вперше, коли на полі бою в руках російських окупантів помічені саме "свіжі" боєприпаси іранського виробництва.

Наприклад, на початку цього року у мережі з’явилося зображення одразу трьох 122-мм снарядів у руках ворога - їхнього власного виробництва, а також з Північної Кореї та Ірану.

І якщо російські та іранські снаряди були виготовлені у 2023 році, то боєприпас з КНДР виглядав відносно старим, зокрема видніється іржа, що проступає на, ймовірно, перефарбованому боєприпасі.

І якщо вже говорити про боєприпаси саме з КНДР, то раніше у РФ бідкалися на систематичний масовий брак у боєприпасах з Північної Кореї.

Щодо гармат М-46, які використовує російське окупаційне військо на полі бою, то ще на початку року Defense Express розповідав про те, що рашисти перейшли до розконсервації цих 130-мм гармат родом з 1950-х років, тоді ж припускалося, що РФ ймовірно буде просити боєприпаси для цих гармат у КНДР

Читайте також: Чи можна переробити М-46 родом з 1950-х із 130-мм на 155-мм, і наскільки це практично