xcounter
#

Армія РФ отримує снаряди прямо з конвеєра Ірану, як й власні та доволі старі з КНДР (фото)

6874
Армія РФ отримує снаряди прямо з конвеєра Ірану, як й власні та доволі старі з КНДР (фото)

Маркування боєприпасів на російських та іранських 122-мм боєприпасах прямо говорять про рік їхнього виробництва, в той час, коли на снарядах з КНДР маркування взагалі майже відсутні

Доволі цікаве фото одночасно трьох 122-мм артилерійських снаряда, як використовує армія РФ виклали російські воєнкори. На ньому зображені три таких снаряди іранського, північнокорейського та російського виробництва.

При цьому маркування снарядів не заретушовано, а це говорить про те, що снаряди з Ірану та РФ більш ніж свіжі, водночас снаряд з КНДР виглядає доволі старим.

Читайте також: Як Збройним Силам на полі бою допомагають роботизовані платформи THeMIS

Відповідно до маркування, іранський 122-мм снаряд був виготовлений у 2023 році у 17 партії. Скільки саме партій на рік може виробити Іран невідомо, але у будь-якому випадку це означає те, що цей снаряд потрапив до РФ фактично прямо з "конвеєра".

Також це стосується й снаряда російського виробництва, який був виготовлений у 22 партії у 2023 році. Відносно конкретного місяця, то відсутні можливості навести додаткові дані.

А ось снаряд з КНДР, з огляду на фото, є доволі старим. Зокрема складається враження, що він був перефарбований, але іржа все одно проступає. Але жодних маркувань щодо року виробляння на ньому не нанесено.

Також добре видно, що всі три снаряди мають різну технологію виробництва та геометричні розміри. Зазначимо, що 122-мм снаряди РФ використовує у причіпних гаубицях Д-30 та САУ 2С1 "Гвоздика".

САУ 2С1 Гвоздика
САУ 2С1 "Гвоздика"

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, які озвучив заступник начальника Вадим Скібіцький, РФ в ціломувийшла на виробництво 2 млн 122- та 152-мм артилерійських боєприпасів, але така кількість не покриває всю потребу й ворог продовжує бути залежним від постачання приблизно 500 тисяч снарядів із зовнішніх джерел.

При цьому у ГУР МО знають звідки, яким чином, на яких базах вони зберігались у РФ і як потім доставлялись на фронт.

Читайте також: Удари США та Великої Британії по хуситах в Ємені: скільки літаків, ракет, кораблів та підводних човнів було використано