xcounter
#

Гелікоптер Мі-2МСБ став "мисливцем" на БПЛА: в ДНДІ провели випробування

11455
Дослідна система стрілецького озброєння калібру 12,7 мм для боротьби з БПЛА на гелікоптері Мі-2МСБ
Дослідна система стрілецького озброєння калібру 12,7 мм для боротьби з БПЛА на гелікоптері Мі-2МСБ

Українські військові науковці тестують нову систему здатну уражати ворожі дрони у повітрі

Спеціалісти Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, що на Чернігівщині, проводять тести дослідної системи стрілецького озброєння калібру 12,7 мм.

Комплекс, що встановлюється на невеликі гелікоптери типу Мі-2МСБ, перевіряється на спроможність завдавати вогневе ураження під час польоту безпілотним літальним апаратам.

Читайте також: В ДНДІ на відновленому Ан-26 будуть тестувати парашутні системи різних виробників (фото)

Як відзначили в прес-службі ДНДІ ВС ОВТ, під час недавнього відвідання полігону військових науковців біля селища Гончарівське делегацією на чолі з директором департаменту міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України Дмитром Грищаком, були проведені спеціальні випробування озброєного такою системою гелікоптера.

MFTR-2100/40
За випробуваннями на полігоні стежать за допомогою радарної системи MFTR-2100/40

У рамках цих випробувань, як повітряну ціль, котру мав знищити з озброєння Мі-2МСБ, було залучено безпілотник TargetDrone. Судячи зі світлин, гелікоптеру вдалося уразити мішень.

TargetDrone
БпЛА TargetDrone, який використовувався в якості повітряної цілі

Водночас варто зауважити, що подібний спосіб ураження БПЛА є досить складним, оскільки екіпажу гелікоптера потрібно візуально побачити дуже невелику мішень, наблизитись до цілі та знищити зі звичайного кулемета на короткій відстані, при цьому активно маневрують у повітрі як ворожий дрон, так і сам гелікоптер (що суттєво ускладнює процес наведення).

Зокрема, про складність такого завдання розповідали пілоти українського ударного гелікоптера Мі-24, який 14 жовтня 2018 року збив російський БПЛА "Орлан-10" в небі над Лисичанськом у Луганській області.

Читайте також: ДНДІ проводить власну підготовку пілотів-випробувачів: що це дасть Збройним Силам України