xcounter
#

Франція має снаряди лише на 1 день війни, і дзвінки Макрона до Путіна тут не допоможуть

6337
САУ CAESAR веде вогонь, фото ілюстративне
САУ CAESAR веде вогонь, фото ілюстративне

Французька армія може за рік відстріляти лише 25 снарядів на "ствол", хоча має бути мінімум учетверо більше

Збройні сили Франції наполегливо засекречують офіційні дані про наявний запас снарядів калібру 155-мм. Але наявні у відкритому доступі дозволяють стверджувати, що французи мають запас лише в 9 тисяч снарядів калібру 155-мм. І цього достатньо лише для того, щоб одна самохідна артустановка CEASAR змогла зробити лише один постріл у два дні, або ж максимум 25 пострілів за весь рік. Про це йдеться в публікації польського порталу Defence24.

САУ CAESAR веде вогонь, фото ілюстративне

Автори видання пояснюють: за стандартами французької армії, боєзапас має дозволяти "настріл" в 110 пострілів на рік на один "ствол", але в реальності самі ж французькі військові такий стандарт не витримують. В 2021 році у них був настріл в 71 постріл "на ствол" протягом року, планова цифра на 2022 та 2023 роки – по 69 пострілів "на ствол" протягом року.

Читайте також: Чому Макрон не погрожує Путіну відповіддю на ядерний удар, і що взагалі з атомним арсеналом Франції

Здавалось би, тут є простий для французів вихід із ситуації – просто нарощувати обсяги щорічних контрактів на поставку боєприпасів. Але ні, і тут французькі військові не стали шукати простий вихід із ситуації – за наявними контрактами, вони отримають від компанії Nexter приблизно від 6 тисяч до 9 тисяч додаткових снарядів, і такий обсяг їм ніяк не допоможе виправити ситуацію. Якщо порівнювати бодай приблизно, зараз армія Франції має запас снарядів лише на 1 день війни, якщо виходити із "стандартів" дій ЗСУ проти рашистів.

САУ CAESAR веде вогонь, фото ілюстративне

Французи нарікають, що для розширення поставок 155-мм снарядів їм потрібно імпортувати додаткове обладнання із Японії, та розширювати спільно із німцями виробництво детонаторів до боєприпасів. І це буде саме той клопіт, яким буде зайнятий Макрон, котрий взявся будувати "військову економіку". І дзвінки до Путіна йому тут точно не допоможуть.

Читайте також: Франція оцінила досвід ЗСУ та зрозуміла, що снаряди та CAESAR треба виготовляти в рази швидше