xcounter
#

FPV-дронами знищено станцію РЕБ "Борисоглебск-2" на дальності 12-15 км (відео)

8280
FPV-дронами знищено станцію РЕБ "Борисоглебск-2" на дальності 12-15 км (відео)

У цьому епізоді важливо все: те, що актували FPV-дрони, і те, що була знищена машина комплексу РЕБ, а також дальність на якій було завдано удар

Попри те, що російські комплекси РЕБ час від часу стають цілями для українських ударів, але на цей раз мова йде про дійсно вкрай цікавий випадок. Бо мова йде про результативне знищення FPV-дронами потужного "Борисоглебск-2" і це на дальності 12-15 км.

Про саме знищення комплексу офіційно повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в інтерв'ю виданню "Ліга", а згодом волонтер Сергій Стерненко показав саму атаку:

Читайте також: Завод Rheinmetall в Україні відкрито і це про реальні строки щодо інших спільних проєктів

З боку Defense Express зазначимо, мова вочевидь йде про один і той самий епізод, бо в офіційному повідомленні зазначено, що успішно працювали бійці 10-ї гірсько-штурмової бригади "Едельвейс". Тобто саме та бригада, що і на відео, але з уточненням, що атаку здійснювали оператори роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Тайстра" цієї бригади.

А це означає, що мова йде про дальність удару від 12-15 км - і це, якщо міряти "від нуля", бо за офіційними даними "Борисоглебск-2" знаходився східніше селища Покровського Донецької області. І саме таку відстань мали подолати українські FPV-дрони.

Покровське Донецької області

А на фоні цього ще більш цікавим є сама ціль удару - комплекс РЕБ "Борисоглебск-2", який призначений для виявлення та придушення каналів зв'язку та управління, РЛС та супутникової навігації.

Задекларованим особливостями комплексу є робота у дуже широкому діапазоні частот, а також здатність виявляти та придушувати радіостанції із ППРЧ (псевдовипадковою перебудовою робочої частоти) зі швидкості перебудови частоти до 300 стрибків за секунду. Тобто виявлення та придушення сигналів управління FPV-дронів для "Борисоглебск-2" має бути дуже простою задачею. Але попри це він з нею не справився.

Борисоглебск-2
Одна з машин "Борисоглебск-2" у похідному положенні

Сам комплекс складається із пункту управління Р-330КМВ та окремих станцій встановлення завад: Р-378БМВ, Р-330БМВ, Р-934БМВ і Р-325УМВ. Всі машини комплексу розміщені на шасі МТ-ЛБ. І, якщо повертатися, до епізоду з атакою українськими FPV-дронами, то все ж таки варто зазначити, що мова йде все не про ураження всього комплексу, а лише однієї зі станцій, яка входить до його складу.

Читайте також: "Коаліція Mirage 2000": які країни можуть увійти та яка загальна кількість винищувачів