xcounter
#

F/A-18 Hornet​ з Фінляндії будуть виконувати завдання неподалік від Чорного моря у рамках місії НАТО

1819
Всі фото – Finnish Air Force
Всі фото – Finnish Air Force

У квітні 2023 року Фінляндія офіційно стала 31 членом Північноатлантичного альянсу

Винищувачі повітряних сил Фінляндії будуть вперше розгорнуті у рамках місії НАТО із захисту повітряного простору — вчора, 3 червня, сім фінських літаків F/A-18 Hornet приземлилися на авіабазі Міхаіла Когелнічану, що в Румунії — відзначається, що у рамках цього розгортання літаки здійснюватимуть як навчальні, так і реальні бойові вильоти вздовж східного флангу на узбережжі Чорного моря.

Як відзначив командир фінського підрозділу Рамі Ліндстрем, літаки будуть виконувати завдання протягом двох місяців спільно з Eurofighter Typhoon Королівські Повітряних сил Великої Британії і будуть розгорнуті у рамках швидкого реагування.

Читайте також: Фінляндія розгортає виробництво воєнного часу й виробляє зброю у цивільних майстернях: поки у тестовому режимі

"Наша мета тут, в Румунії — посилити нашу інтеграцію у ПС НАТО шляхом відточування та поглиблення нашого співробітництва з Королівськими ПС і ПС Румунії", — додає військовий. Ліндстрем підкреслює, що це розгортання — важливий крок на шляху до здатності діяти ще з однієї авіабази союзників.

Як відзначають у НАТО, перше завдання для фінських винищувачів буде досягнення повної бойової готовності, разом з британськими Typhoon вони візьмуть участь в одному з навчань у рамках комплексної протиповітряної та протиракетної оборони, що триватимуть у цьому місяці.

Раніше Defense Express розповідав, що Фінляндія ще в 2000-х роках мала план, як "ховати" зброю від РФ, але втілює тільки зараз. Також ця країна колись робила 155-мм гаубиці та проектувала колісну САУ, а тепер почне заново.

Читайте також: Що за десантно-штурмові катери має Фінляндія, і як би вони могли зміцнити ЗСУ