xcounter
#

Есмінець USS Arleigh Burke мав би вийти на пенсію через три роки, але прослужить ще щонайменше вісім

4700
USS Arleigh Burke (DDG 51), фото: U.S, Navy
USS Arleigh Burke (DDG 51), фото: U.S, Navy

Есмінець USS Arleigh Burke було введено до складу флоту у 1991 році

Флот США планував відправити на пенсію свій есмінець USS Arleigh Burke (DDG-51) вже через три роки – але тепер змінив свої плани і тепер есмінець буде служити щонайменше на п’ять років довше, ніж планувалося раніше як розповідають у виданні Defense News.

Так, минулого тижня у США вирішили, що USS Arleigh Burke буде служити до 2031 році, хоча раніше його планували списати у 2026.

Читайте також: Як у США ледь не вдвічі "зрізали" кількість новітніх F-15EX і на чому зрештою зупинилися

USS Arleigh Burke (DDG 51)
USS Arleigh Burke (DDG 51)
Загалом з есмінцями у США виникла така ситуація – ще у 2020 флот відмовився від загального плану з подовження терміни служби всього флоту цих кораблів і визначив, що таке рішення будуть приймати окремо щодо кожного есмінця.

Загалом, як заявив командувач надводними силами ВМС США в Атлантиці контрадмірал Брендан Маклейн, "DDG-51" – найкращі військові кораблі в історії", додаючи, що есмінці типу Arleigh Burke складають основу надводного флоту ВМФ (всього наразі флот має 71 есмінець типу Arleigh Burke, ще 18 законтрактовано, з яких 11 знаходяться на різних стадіях будівництва).

Також у ВМС США вже оголосили свої плани на 2024 рік, в якому вони планують загалом відмовитися від 11 своїх кораблів, три з яких – ракетні крейсери типу Ticonderoga, причому з одним з них у ВМС США намагалися попрощатися ще в цьому році. Йдеться про крейсери Cowpens (в строю з 1991), Shiloh (1992) і Vicksburg (1992, його якраз і намагалися серед усього списати минулого року).

USS Cowpens (CG 63)
USS Cowpens (CG 63)
Такий крок у ВМС США вважають логічним, бо, наприклад, той же Cowpens

раніше планували списати у 2026, але водночас перенесення дати на 2024 рік дозволить службі зекономити 130 млн доларів. Зрештою, ці кораблі також вважають небезпечними з урахуванням низки аварійних ремонтів під час розгортання, постійними тріщинами у паливних баках тощо.

Читайте також: Як США взагалі планували воювати проти Росії, якщо уже десятки років мають проблеми зі снарядами для арти