xcounter
#

"Дуже дивно чути, коли генерал НАТО розповідає, що без переваги у повітрі можна чогось досягти", — Данілов

3369
Фото: U.S. Air Force
Фото: U.S. Air Force

Секретар РНБО наголосив, що без як мінімум паритету в повітрі українським військовим буде складніше працювати на полі бою

Секретар РНБО Олексій Данілов впевнений, що Україна досягне своєї мети вийти на кордони 1991 року, втім, за його словами, Силам оборони України буде вкрай складно працювати до того часу, поки не буде принаймні паритету у повітрі. Таку думку Данілов озвучив під час спецподії "Про головне: фронт і відновлення", яка була організована Київським Безпековим Форумом.

Секретар РНБО Олексій Данілов
Секретар РНБО Олексій Данілов

"Мені дуже дивно чути, коли генерал НАТО розповідає, що без переваги у повітрі можна чогось досягти. Майте на увазі, жоден підручник країн НАТО, жодна операція НАТО без підтримки з повітря не починається. Тому що це про життя людей", — каже секретар РНБО.

Читайте також: Екс-директор ЦРУ США вражений тим, як ЗСУ адаптувалися до складних ліній оборони армії РФ

Данілов зауважує, що навіть питання виходу на адміністративну межу з Кримом — "дуже-дуже важке". Він також прокоментував слова Президента України Володимира Зеленського, який стверджував, що після того, як Сили оборони України вийдуть на адмінмежу з Кримом, можна буде "дотиснути демілітаризацію Росії в Криму політичним шляхом".

F-16 Норвегія Україна Luftforsvaret
Норвезькі винищувачі F-16, фото — Luftforsvaret
"Це означає, що росіяни мають піти, піти з нашого Криму, туди мають повернутися ті люди, які безпосередньо там знаходилися до 2014 року, перш за все кримські татари мають отримати свою домівку, повернутися до себе додому. І українці, які свого часу перебували там, мають повернутися додому", — зауважує Данілов.

Водночас щоб Сили оборони України могли якнайкраще протистояти російським військам, союзники України мають виділяти більше зброї для українських військових. Про це раніше заявив екс-директор ЦРУ генерал Девід Петреус.

Він стверджує, що сьогодні союзники України вже "пройшли етап, коли були певні занепокоєння", і тепер мають швидше постачати зброю Україні, зокрема й багатофункціональні винищувачі F-16.

Читайте також: РФ визнала, що один Ту-141 "Стриж" пошкодив у "Дягилево" аж три Ту-22М3 та одну Х-32