xcounter
#

РФ визнала, що один Ту-141 "Стриж" пошкодив у "Дягилево" аж три Ту-22М3 та одну Х-32

7951
Пуск Ту-141 "Стриж", стоп-кадр з фільму ГУР МОУ "Збиті льотчики Росії"
Пуск Ту-141 "Стриж", стоп-кадр з фільму ГУР МОУ "Збиті льотчики Росії"

Силові структури ворога визнали успіх українських БПЛА, який намагалось приховати російське Міноборони

Російські пропагандистські "ЗМІ" пишуть про те, що "Следственный комитет" РФ на підставі даних від ФСБ та Міноборони РФ оголосив про підозру та про оголошення в міжнародний розшук полковника Сергія Бурденюка, командира 383-го полку дистанційно керованих безпілотних літальних апаратів.

Загарбники інкримінують полковнику Бурденюку те, що він організував кілька "незаконних вторгнень" безпілотників у повітряний простір РФ, внаслідок чого "постраждали" стратегічні бомбардувальники та військовослужбовці ЗС РФ. І коли російські силовики та пропагандисти беруться перелічувати епізоди подібних атак, то фактично визнають успіхи українських БПЛА, які раніше намагалось заперечити Міноборони РФ.

Читайте також: "Хотілося б мати рішення щодо танків Abrams принаймні на 6 місяців раніше", — екс-очільник ЦРУ Петреус
UJ-22 Airborne під час презентації "Армії дронів", зима 2023 року

Наприклад, росіяни заявляють, що 7 жовтня 2022 року український безпілотник UJ-22 Airborne, споряджений уламково-фугасною БЧ, таки долетів до російського аеродрому "Шайковка" та на висоті лише 10 метрів над стоянкою бомбардувальників провів успішний підрив. І мовляв, лише випадковість врятувала загарбників від того, щоб їх бомбардувальники зазнали пошкоджень в результаті такої атаки.

Натомість 5 грудня 2022 року, як далі визнають окупанти, з нашої сторони був використаний радянський безпілотник Ту-141 "Стриж", перероблений у дрон-камікадзе, який не просто долетів того дня до аеродрому "Дягилево", але й зумів завдати там масштабної шкоди. Російські силовики нарікають, що в результаті цієї атаки було пошкоджено одразу три бомбардувальники Ту-22М3, одна ракета Х-32, дві будівлі інженерно-авіаційних служб ескадрилій та два автомобілі. Троє окупантів загинуло, ще семеро отримали поранення.

Пошкоджений Ту-22М3 у Дягілево, грудень 2022 року, зображення з відкритих джерел

Російські пропагандисти прямо визнають, що це аж ніяк не всі епізоди успішних атак безпілотниками України по військовим об’єктам РФ.

Як раніше розповідав Defense Express, за даними ГУР МОУ всього в результаті кількох атак наших БПЛА по рашистським аеродромам вдалось знищити мінімум два Ту-22М3, і ще мінімум по три Ту-22М3 та Ту-95МС пошкодити.

Читайте також: Польща остаточне закриває для РФ Балтійське море та замовляє додаткові батареї NSM