xcounter
#

ДП "НДІ "Шторм" не залучалось до виконання ДОЗ з початку 2000-х років

6115
РАЗК 1АР1 "Положення-2"
РАЗК 1АР1 "Положення-2"

При цьому, держпідприємство працює в таких важливих сферах, як ремонт та виробництво звукометричних комплексів або ремонт та модернізація морських артилерійських установок

Державне підприємство "Науково-дослідний інститут "Шторм" (наразі входить до складу ДК "Укроборонпром") є єдиним на території України виробником систем забезпечення теплових режимів та їх складових частин радіоелектронної апаратури, що використовується у комплексах та виробах зі складу частин ППО ЗСУ.

Крім того, підприємство почало співпрацю за напрямком звукометричних досліджень. Мова йде як про модернізацію та ремонт існуючих радянських комплексів (АЗК-7 або АЗК-5) так і про розробку новітніх українських зразків, зокрема - РАЗК 1АР1 "Положення-2".

Читайте також: ​Мінстратегпром відповів "Укроборонпрому" - концерн зриває реалізацію завдань, визначених Президентом
АР1 "Положення-2"
Мобільний розвідувальний автоматизований звукометричний комплекс (РАЗК) 1АР1 "Положення-2" на військовому параді 2018 року

Окремо, з метою диверсифікації портфелю замовлень та більш ефективного використання основних фондів підприємством проводяться освоєння та ремонти морського озброєння. Так, починаючи з минулого року, ДП "НДІ "Шторм" освоює ремонт та удосконалення артилерійських установок типу АК-100, АК-176, АК-630, АК-306, АК 2М-3М, установок типу РБУ-1200, АРЛС МР-123, систем ГКУ та "База", котрі використовуються корабельним складом ВМСУ та ДПСУ.

"НДІ "Шторм"
Корабельні системи АК-176, АК-306, АК 2М-3М та РБУ-1200

Відзначається, що протягом останніх двох років було відремонтовано та прийнято замовниками вироби АК-176, АК-630, АК 2М-3М, ГКУ-2 та "База". При цьому, ремонт вищеозначеної техніки наразі не виконує жодне підприємство України.

Попри це, державне підприємство офіційно не є виконавцем або співвиконавцем Державного оборонного замовлення.

"До виконання ДОЗ підприємство не залучалось з початку 2000-х років", - відзначив Директор ДП "НДІ "Шторм" Владлен Жирнов.

"Радарні системи"
ДП "НДІ "Шторм" має війти в склад новоствореного холдингу "Радарні системи"

Весь цей час (окрім виконання експортних контрактів) ДП лише "виконує роботи за прямими договорами та виступає співвиконавцем в інших підприємств у рамках Плану утримання та ремонту ОВТ МОУ".

Варто додати, що на підприємстві не втрачають надію на покращення поточної ситуації. Зокрема є сподівання, що з початком праці нового Мінстратегпрому та ухваленням закону про державні закупівлі, з 2 кварталу наступного року "НДІ "Шторм" почне виконання робіт у рамках ДОЗ за напрямками з відновлення та модернізації СЗТР ЗРК С-300 та корегування й адаптації програмного забезпечення нових звукометричних комплексів ЗСУ.

Читайте також: ​Новітня українська РСЗВ "Буревій" пройшла вогневі випробування: ексклюзивне відео