xcounter
#

ДП "Антонов" шукає виконавців для оцінки двох списаних Ан-22 та одного Ан-124 "Руслан"

7297
Єдиний в складі "Авіаліній Антонова" Ан-22 виконує зліт, ілюстративне фото з відкритих джерел
Єдиний в складі "Авіаліній Антонова" Ан-22 виконує зліт, ілюстративне фото з відкритих джерел

До кінця грудня наступного року підприємство хоче визначити ціну 11 непридатних до польотів літаків, що зараз стоять у Гостомелі. Окрім "транспортників", "Антонов" також може позбутись від єдиного екземляра "літаючого радара" Ан-71

Державне підприємство "Антонов" 27 жовтня цього року оголосило в системі Prozorro закупівлю послуг "незалежної оцінки авіаційного майна і техніки, що планується до відчуження" очікуваною вартістю 155 тисяч гривень.

Як свідчить сторінка закупівлі, ДП "Антонов" хоче провести оцінку вартості для двох фюзеляжів списаних літаків Ан-22 "Антей", двох літаків Ан-28, одного літака Ан-12Б, одного літака Ан-24Б, одного Ан-72, одного Ан-74 та одного радянського літака Ан-71, який розроблявся як літак радіолокаційного дозору.

Читайте також: Кулеба знову заговорив про спільне з Туреччиною виробництво літаків "Антонова"
Стоянка списаних літаків ДП "Антонов" на аеродромі в Гостомелі, фото з відкритих джерел

Загалом мова про оцінку та можливий подальший продаж 11 літаків, які в силу різних причин уже не придатні для виконання польотів, та перебувають на стоянці аеродрому в Гостомелі. Тендерна документація не уточнює реєстраційні номери та інші дані про списані літаки.

Прийом тендерних пропозицій запланований до 5 листопада цього року. Переможець торгів матиме час до 31 грудня 2022 року, аби провести оцінку всіх списаних "бортів".

Другий дослідний екземпляр літака радіолокаційного дозору за проектом Ан-71 в експозиції Державного авіаційного музею в Києві, фото з відкритих джерел
Читайте також: Бичков говорить, що "Авіалінії Антонова" зможуть експлуатувати свої "Руслани" до 2040 року