xcounter
#

Чотири комплекти виробів зі складу комплексу АСУ "Ореанда-ПС" відправляють на поточний ремонт

4388
Машини АСУ "Ореанда-ПС" під час церемонії передачі військової техніки ЗСУ 21 грудня 2018 року
Машини АСУ "Ореанда-ПС" під час церемонії передачі військової техніки ЗСУ 21 грудня 2018 року

Ремонтними роботами компонентів мобільної автоматизованої системи управління силами та засобами авіації, протиповітряної оборони ЗСУ займуться в приватній компанії "Аеротехніка-МЛТ"

Командування повітряних сил ЗСУ замовило послуги з поточного ремонту та технічного обслуговування виробів 9С162-1Р, 9С162-2Р, 9С162-3Р, 9С162-4Р.

Тендер, оприлюднений на майданчику державних закупівель ProZorro, був проведений за спрощеною переговорною процедурою, оскільки приватний виробник є технічним монополістом й розробником цього комплексу.

Читайте також: Автоматизація за наказом
Тендер на поточний ремонт чотирьох КЗА 9С162
Тендер на поточний ремонт чотирьох КЗА 9С162

Мова йде про складові (комплекс засобів автоматизації 9С162) нової АСУ управління авіацією та ППО "Ореанда-ПС", які виробник має відремонтувати за 1 862 664 гривень до 1 жовтня 2021 року (наразі НВП "Аеротехніка-МЛТ" очікує укладання контракту).

НВП Аеротехніка-МЛТ відома як виробник автоматизованих систем для авіації та радарів
НВП "Аеротехніка-МЛТ" відома як виробник автоматизованих систем для авіації та радарів

Нагадаємо, вперше нові машини мобільної автоматизованої системи управління "Ореанда" були помічені під час передачі військової техніки ЗСУ у грудні 2018 року (хоч держвипробування стаціонарної версії комплексу були завершені у 2016 році).

У 2019 році АСУ Ореанда була вперше застосована під час навчань ППО ЗСУ
У 2019 році АСУ "Ореанда" була вперше застосована під час навчань ППО ЗСУ

Ця система має стати основним джерелом даних ЄАСУ щодо повітряної обстановки. Відповідними комплексами мають оснащуватися пункти управління повітряних сил від тактичного до стратегічного рівня.

Перші 8 машин АСУ Ореанда-ПС ЗСУ отримали у грудні 2018 року
Перші 8 машин АСУ "Ореанда-ПС" ЗСУ отримали у грудні 2018 року

Відомо, що певна кількість таких комплексів вже кілька років стоїть на бойовому чергування в Збройних силах, зокрема й в зоні проведення Операції Об’єднаних сил. З огляду на це поточне обслуговування елементів цієї складної техніки в розробника та виробника цієї системи є цілком очікуваним кроком.

Читайте також: Сили ППО ЗСУ тестують нове програмне спецзабезпечення (відео)