xcounter
#

Чому у РФ кожного разу, коли у небі незвичні явища згадують про "Пересвет" та інше "вундерваффе"

Комплекс "Пересвет"
Комплекс "Пересвет"
5958

Попри те, що полярне сяйво - це дійсно унікальне явище для України, воно цілком природне та не залежить від фантазій росіян відносно власних вундерваффе

Після того, як в Україні та інших країнах Європи, зокрема Польщі, було помічено північне сяйво, у РФ знову завели "платівку" про те, що ніби так працює якесь чергове аналоговнєтне російське вундерваффе, зокрема, "Пересвет".

До цього, саме на роботу "Пересвета" намагались списати появу над Бєлгородом у жовтні минулого року світлових стовпів, які є хоч і відносно рідкісним, але, тим не менш, цілком природним атмосферним явищем.

Читайте також: Щоб артилерія якнайкраще нищила цілі, Армія США хоче модернізувати AFATDS і отримати нову JTC2S
Світлові стовпи Бєлгород
Світлові стовпи над Бєлгородом у жовтні 2022 року

І якщо "Пересвет", який за офіційною інформацією є комплексом засліплення супутників оптичної розвідки лазерним променем, що ще можливо видати за світлові стовпи, то полярне сяйво взагалі до нього важко прив'язати.

полярне сяйво Україна 5 листопада 2023 року
Полярне сяйво в Україні 5 листопада 2023 року

Тому також у РФ почали поширювати чутки, що, мовляв, це робота зовсім іншого вундерваффе, наприклад, надпотужних станцій РЕБ. Але на практиці штучне полярне сяйво утворювалось лише під час випробувань ядерної зброї у ближньому космосі у 50-х роках.

Також під час наукових експерементів з інжекцією електронів у ближньому космосі під час проєкту 70-х років "Зарница" у СРСР та, спільно з Францією, ARAKS були створені малопомітні ефекти схожі з північним сяйвом. Й жодного з цього вчора, 5 листопада, ані будь-коли раніше, РФ не проводила.

Й штучні полярні сяйва не утворювались, ані під час роботи надпотужних загоризонтних РЛС, ані під час роботи будь-яких інших радіотехнічних засобів. Й зрештою поява північного сяйва над Україною фіксується вже мінімум вдруге за рік: 24 квітня та вчора, що в обох випадках пояснюється дійсно потужними геомагнітними бурями.

Зрештою поява полярного сяйва у південних районах також не є чимось, що відбувається в історії людства вперше. Наприклад, у 1859 році сталась найпотужніша відома геомагнітна буря "Керрінгтонська подія", під час якої північне сяйво було помічено над більшою частиною світу, зокрема й над тропіками - Кубою, Ямайкою та Гавайськими островами. Але це не заважає у РФ намагатися прив'язати цілком природні явища, виключно до нікому не відомої, надсекретної та анлологвнєтної зброї.

Читайте також: ЦАХАЛ кидає проти бойовиків новітній колісний БТР, який Ізраїль створював на заміну гусеничному "ветерану"
ТЕГИ Космос