xcounter
#

Чи приїхали італійські 155-мм САУ в Україну: нові подробиці заплутаної історії M109L з тризубом

11769
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Ймовірно, є шанс побачити італійські 155-мм САУ M109 у боях проти російської армії

Нещодавно у мережі з’явилося фото італійської самохідної артилерійської установки M109L з тризубом, яка нібито вже їхала бити рашистів в Україну – втім виявилося, що насправді тризуб у кольорах прапору України виявився тактичним знаком 52-го артилерійського полку Torino збройних сил Італії.

Це, зокрема, підтверджує й італійське видання La Repubblica – так, дійсно, тризуб не означає, що ця САУ обов’язково їде в Україну – втім, це також не скасовує й те, що Італія дійсно могла відправити свої M109L в Україну.

Читайте також: ЗСУ отримали ще шість M109, і постачальник цих САУ виявився вкрай неочікуваним

Так, за інформацією La Repubblica, Італія передала для ЗСУ орієнтовно декілька десятків своїх 155-мм САУ – стверджується, що вони поставлялися ЗСУ після проходження перевірки.

Тут насправді варто зауважити, що Італія дійсно має можливість виділити ЗСУ декілька десятків своїх M109L, бо з відкритих джерел дізнаємося, що станом на 2022 рік Італія мала на зберіганні близько 300 одиниць цих САУ.

Відзначається, що ці САУ постачаються на основі останнього ухваленого ще урядом Маріо Драґі пакетом оборонної допомоги.

Окремо у виданні зауважують, що складні операції з переміщення зброї та боєприпасів по Європі проводяться в умовах тотальної секретності, тому, ймовірно, "офіційно" про постачання італійських САУ ми можемо дізнатися трохи пізніше – зокрема і за результатами їхньої роботи проти російської армії.

Читайте також: Італія зважилась на поставку зброї Україні для підтримки опору проти Росії