xcounter
#

Чи можна використати систему M142 HIMARS для знищення Чорноморського флоту РФ

79133
M142 HIMARS веде вогонь, ілюстративне фото з відкритих джерел
M142 HIMARS веде вогонь, ілюстративне фото з відкритих джерел

І як надовго може затягнутись освоєння цієї MLRS після проведення фактичної поставки

Польський портал Defence24 розповів, що на днях збройні сили Румунії провели перші навчальні стрільби із використанням систем M142 HIMARS. Вцілому деталі не розкриваються. Але відомо, що стрільби відбувались на південному сході країни, а румунські M142 відпрацьовували зокрема "завдання берегової оборони".

Простіше кажучи – румуни експериментували, чи зможуть використати свої HIMARS для знищення кораблів Чорноморського флоту РФ, замість морально та фізично застарілих протикорабельних комплексів П-15 "Термит".

Читайте також: Які ще країни можуть передати ЗСУ пускові M270 та HIMARS окрім США та Великобританії
Протикорабельні ракетні комплекси П-15 "Термит" ВМС Румунії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Із цієї короткої новини випливають одразу два важливі висновки для України, котра готується пустити в бій проти рашистів свої HIMARS. Поставки перших систем М142 для Румунії почались ще в лютому 2021 року. Минуло аж півтора року, перш ніж румуни провели перші стрільби зі своїх HIMARS. І на такому тлі строк в 2-3 тижні, під час якого наші артилеристи тренуватимуться стріляти із M142 HIMARS виглядає направду мінімально можливим. Але знаючи вміння наших "богів війни", можемо сподіватись, що вони опанують HIMARS навіть швидше, ніж за два тижні.

Висновок другий – якщо Румунія як країна НАТО взялась відпрацьовувати стрільбу із M142 по морським цілям. То цілком ймовірно, що й Збройні Сили України отримають "підказку", як ефективно використати HIMARS для "розчистки" Чорного моря від кораблів та катерів рашистів.

M142 HIMARS веде вогонь, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Стало відомо, що може стримати передачу Україні тактичних ракет ATACMS від США