xcounter
#

Чи готуються ЗСУ до контрнаступу: на що натякає нова зброя для України від США – The Washington Post

8828
Чи готуються ЗСУ до контрнаступу: на що натякає нова зброя для України від США – The Washington Post

У США розмірковують над вмістом оголошеного пакету допомоги для ЗСУ

Пентагон спрямовує в Україну нову зброю та техніку, які краще підготують Збройні Сили до ближніх бойових дій з російськими військами. Така думка висловлена в одному з матеріалів The Washington Post. Це може свідчити про те, що Київ хоче повернути втрачені позиції після декількох тижнів артилерійських дуелей вздовж лінії фронту.

Читайте також: ЗСУ завдали серію потужних високоточних ударів по рашистах на Херсонщині (відео)
Танк M1A2 Abrams,
Танк M1A2 Abrams, фото ілюстративне
Водночас, хоча у ЗМІ протягом останнього часу активно обговорювали наступ, зокрема, на Херсон, "вздовж лінії фронту мало доказів того, що Україна готова провести наступальну операцію, яка потребує значної кількості військ, бронетехніки, зброї для ближнього бою та далекобійної зброї".

ракета TOW бронеавтомобіль HMMWV
Запуск ракети TOW з позашляховика

Зазначається що останній пакет допомоги, оголошений США, ймовірно, є першим кроком до усунення нестачі озброєнь, які знадобляться для контратак ЗСУ, особливо через заміновані райони на підході до добре укріплених російських позицій: "Успішний наступ передбачатиме здатність атакувати з різних відстаней".

Зокрема, у матеріалі окремо відзначається постачання 40 бронеавтомобілів MaxxPro з протимінними катками. "Розмінування – дійсно гарний приклад того, що українцям знадобляться такі можливості, щоб мати змогу просунути свої сили вперед і повернути території", – заявив журналістам у п’ятницю високопосадовець міноборони США.

Водночас Роб Лі, експерт з російських збройних сил, вважає, що останній пакет оборонної допомоги від США не є доказом підготовки наступу: деякі "позиції" з допомоги можуть мати інше застосування, а, наприклад, бронеавтомобілі не ідеальні для ближнього бою, але водночас є кращою альтернативою неброньованим машинам.

ракетна система HIMARS
Ракетна система HIMARS, фото ілюстративне
Як стверджує Лі, класичний контрнаступ зі значною кількістю військ та техніки може бути не кращою стратегією – Україна досягла успіху передусім обстрілюючи росіян ракетами дальнього радіуса дії та саботуючи позиції в окупованому Криму, підриваючи впевненість у тому, що росіяни знаходяться в безпеці на значному віддаленні від лінії фронту.

Читайте також: ЗСУ отримають БПЛА Black Hornet: фантастичний кишеньковий дрон на 32 грами з тепловізором