xcounter
#
Черговий Airbus Н-225 Super Puma для НГУ: для чого використовуватимуть та скільки прибудуть ще

Черговий Airbus Н-225 Super Puma для НГУ: для чого використовуватимуть та скільки прибудуть ще

3401

Вчора до Києва в рамках виконання угоди між МВС України та французькою компанією Airbus Helicopters прибув третій гелікоптер Airbus Н-225 (в модифікації Airbus ЕС 225 LP) Super Puma з бортовим номером "14". Він складе компанію гелікоптерам з б/н "10" та б/н "11", що експлуатуються Гвардійською авіаційною базою Національної гвардії України (військова частина 2269), що в Александрії на Кіровоградщині, та були поставлені у 2018 та 2019 роках, відповідно

В планах гвардійців – отримати ще 9 французьких гелікоптери цього типу та використовувати їх для перекидання особового складу підрозділів оперативних бригад НГУ на великі відстані для виконання завдань за призначенням.

Airbus Н-225 Super Puma для НГУ, ЕС 225 LP, Національна гвардія України, Defense Express
В четвер, 6 травня ц.р., до столиці прибув третій гелікоптер Airbus Н-225 / Фото: НГУ

Також в Національній гвардії України планують використовувати Airbus Н-225 Super Puma для евакуації хворих та поранених, а також для здійснення пошуково-рятувальних заходів.

Читайте також: Не тільки Україна: кому зараз Airbus також постачає свої гвинтокрили
Airbus Н-225 Super Puma для НГУ, ЕС 225 LP, Національна гвардія України, Defense Express

Коментуючи подію, командувач НГУ генерал-полковник Микола Балан зазначив: "Станом на сьогодні Нацгвардія вже має у своєму арсеналі 3 сучасні повітряні судна, пілоти яких пройшли теоретичне і практичне навчання у своїх колег у Франції. Загалом у планах НГУ розширити парк до 12 гелікоптерів, які використовуватимуться для оперативного переміщення особового складу на великі відстані для виконання визначених завдань, евакуація хворих та поранених, здійснення пошуково-рятувальних заходів".

Airbus Н-225 Super Puma для НГУ, ЕС 225 LP, Національна гвардія України, Defense Express

Як повідомляє прес-служба НГУ, до кінця поточного року авіація Національної гвардії має поповнитись ще 4-ма гелікоптерами французької компанії. Слід зазначити, що раніше повідомлялось, що у 2021 році 4 гелікоптери Airbus Н-225 мають надійти саме до Гвардійської авіаційної бази Національної гвардії України.

Нагадаємо, що гелікоптери Airbus постачаються до Національної гвардії України у рамках розбудови Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС України, яку було підписано між Урядами України та Франції 29 травня 2018 року у Парижі.

Airbus Н-225 Super Puma для НГУ, ЕС 225 LP, Національна гвардія України, Defense Express

Документ підписали від імені Уряду України міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та Державний секретар Міністерства економіки та фінансів Франції Дельфін Жені-Стефан.

НГУ, гелікоптери від Airbus, H225 Super Puma, Defense ExpresAirbus Н-225 Super Puma для НГУ, ЕС 225 LP, Національна гвардія України, Defense Express, Аваков, МВС
29 травня 2018 року Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підписав з державним секретарем Міністерства економіки та фінансів Франції Дельфін Жені-Стефан угоду на закупівлю 55 гелікоптерів французької компанії Airbus Helicopters / Фото: Прес-служба МВС України

Всього в рамках цієї угоди, загальна вартість якої становиь близько 551 мільйонів євро, Україна має отримати 55 одиниць французької авіаційної техніки – гелікоптери Н145, Н125 та Н225 виробництва французької компанії Airbus.

НГУ, гелікоптери від Airbus, H225 Super Puma, Defense Expres
На початку травня ц.р. Уряд України затвердив Стратегію відродження вітчизняного авіабудування. яка дисонує з оголошеним наприкінці березня ц.р. рішенням про придбання у франції 55 гелікоптерів компанії Airbus Helicopters. На фото: Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан потискають руки після підписання угоди про придбання 55 гелікоптерів компанії Airbus Helicopter/Фото: Прес-служба КМУ

Раніше Defense Express повідомляв про відкриття у Кременчуці новітнього навчального центру підготовки пілотів гелікоптерів H225. Ми також писали про те, кому, крім України, Airbus також постачає свої гвинтокрили.

Раніше Defense Express проводив порівняльний аналіз вітчизняних та французьких гелікоптерів , а також аналізував чи вдасться українським виробникам утримати нашу країну серед передових в технологічному відношенні держав на тлі рішення про закупівлю гелікоптерів іноземного виробництва в той час як Україна лише нещодавно увійшла до групи з двадцяти країн світу, що можуть виготовляти гелікоптери.

НГУ, гелікоптери від Airbus, H225 Super Puma, Defense Expres
Читайте також: У 2021 році гвардійські авіатори отримають чергові гелікоптери від Airbus (відео)