xcounter
#
​Незабаром: нові кораблі для Держприкордонслужби та вертольоти для НГУ і ДСНС

​Незабаром: нові кораблі для Держприкордонслужби та вертольоти для НГУ і ДСНС

В МВС продовжують співробітництво з Францією
1852

В середині липня має відбутися підписання контракту на будівництво кораблів для Держприкордонслужби. Міністр внутрішніх справ запросив представників Уряду Франції на церемонію підписання

"Ми запрошуємо представників Уряду Франції на церемонію підписання контракту, яка відбудеться в Україні в середині липня цього року за участі українського партнера – суднобудівного заводу у Миколаєві, який збудує 5 із загалом 20 сучасних кораблів ", - заявив Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в ході телефонної розмови з міністром економіки і фінансів Французької Республіки.

Розмова українського та французького посадовців відбулась у якості співголів змішаної українсько-французької комісії з економічного співробітництва за участі послів двох держав Вадима Омельченка та Етьєна де Понсена.

Читайте також: В Україну прибув четвертий H225 Super Puma для ДСНС (фото)
Аваков, МВС, НГУ, ДСНС, Defense Express
26 червня ц.р. відбулася телефонна розмова міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та міністра економіки і фінансів Французької Республіки Бруно Ле Мера за участі послів двох держав

Співголови змішаної українсько-французької комісії з економічного співробітництва обговорили стан співпраці між країнами у головних вже наявних та у майбутніх економічних і соціальних програмах останнього часу.

Зокрема йшлося про фактичну готовність до початку реалізації нового проєкту побудови патрульних катерів для Держприкордонслужби України компанією ОСЕА за участі вітчизняних суднобудівників у м.Миколаїв.

Аваков, МВС, Держприкордонслужба, катери, Defense Express

"Ми готові вже стартувати і підписувати контракт із ОСЕА про початок будівництва патрульних прикордонних кораблів для посилення морської безпеки та охорони України. Цей проєкт загальною вартістю у 136 мільйонів євро є другим за значенням для наших країн після вертольотного проєкту з компанією Airbus. Його реалізація має стратегічну важливість для співпраці наших держав і виводить її на якісно новий рівень. Компанію OCEA обрано з-поміж понад 10 постачальників-лідерів галузі. Міжурядовий договір про надання підтримки Францією вже ратифіковано нашим парламентом", - заявив Арсен Аваков.

Аваков, МВС, Нібулон, Держприкрдонслужба, катери, Defense Express
Суднобудівно-судноремонтний завод "Нібулон" у Миколаєві на якому мають бути збудовані 5 кораблів для Держприкордонслужби

Міністр економіки і фінансів Французької Республіки Бруно Ле Мер подякував Арсену Авакову за співпрацю і висловив готовність спільно працювати над реалізацією вже наявних і майбутніх взаємовигідних проєктів.

Окрім цього було обговорено подальший розвиток співпраці з Airbus Helicopters у створенні єдиної системи авіабезпеки і цивільного захисту МВС України.

Протягом цього року планується поставка в Україну ще чотирьох французьких вертольотів H 225 для НГУ і ДСНС, двох гвинтокрилів Н 145 для НПУ і тренажерного комплексу Н225 для бази учбового центру Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ та запасних запчастин для сервісного центру. Як відомо вертольоти Airbus активно залучені до подолання наслідків стихійного лиха у західних областяхУкраїни.

Аваков, МВС, НГУ, ДСНС, Defense Express
В Україну прибув черговий гелікоптер Airbus Helicopters H225 (сучасна назва колишнього Eurocopter EC225 LP Super Puma) з бортовим номером 55 для ДСНС. У грудні 2018-го року в Україну прибули перші два гелікоптери H225 Super Puma. Борт "55" вже четвертий, що отримала ДСНС, ще дві машини використовує Національна гвардія України

Нагадаємо, що, велику міжурядову рамкову Угоду між Україною та Францією щодо офіційної підтримки у посиленні системи морської охорони та безпеки кордонів було підписано сьогодні, 19 листопада минулого року, у Парижі під час правоохоронної виставки Milipol 2019.

За умовами цієї Угоди, загальна вартість контракту складе 136,5 млн євро, а додаткова комплектація нових катерів (окрім 25% суден, що буде побудована на суднобудівному заводі України в повному обсязі) буде вироблена на вітчизняних підприємствах. Мова йде про RIB-човни та озброєння.

Аваков, МВС, Нібулон, Держприкрдонслужба, катери, Defense Express
Велику міжурядову рамкову Угоду між Україною та Францією щодо офіційної підтримки у посиленні системи морської охорони та безпеки кордонів було підписано сьогодні, 19 листопада минулого року, у Парижі під час правоохоронної виставки Milipol 2019

За попередніми планами, перший патрульний човен Держприкордонслужба зможе отримати вже у наступному році, а у 2023 році контракт має бути завершений.

П’ять нових патрульних катерів для ДПСУ за ліцензією французької компанії ОCEA будуть побудовані в Миколаєві на приватній верфі "Нібулон".

Також в рамках Міжурядової угоди між Україною та Францією передбачається отримання для єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту 55 гвинтокрилів виробництва компанії Airbus, серед яких бувші у користуванні H225 Super Puma та нові H125 та Н145.

Аваков, МВС, Національна гвардія України, Гелікоптери, Defense Express
Наприкінці грудня 2019 року до України прибув черговий гелікоптер Super Puma Н225 для Національної гвардії України
Читайте також: ССЗ "Нібулон" побудує п'ять нових 32-метрових патрульних човнів для Держприкордонслужби (фото)