xcounter
#

БТР Rosomak з безпілотною баштою та ракетами Spike-LR: у Польщі тестують "нову потужність" бронемашини

2080
БТР Rosomak запускає протитанкову ракету під час випробувань
БТР Rosomak запускає протитанкову ракету під час випробувань

Нова безпілотна башта ZSSW-30​ має посилити польську бронемашину Rosomak IFV​: вона забезпечить більшу живучість екіпажу, а також більшу вогневу потужність завдяки протитанковим керованим ракетам

Польська компанія Huta Stalowa Wola SA (HSW) провела тестові випробування свого дистанційно керованого бойового модуля ZSSW-30, встановленого на бронетранспортері Rosomak APC 8x8.

Бронетранспортер Rosomak
Бронетранспортер Rosomak під час випробувань
Зокрема були проведені вогневі випробування з протитанковою керованою ракетою Spike-LR, з якою машина отримає підвищену вогневу потужність та зможе знищувати основні бойові танки ворога. LR – далекобійна версія ракети від ізраїльської компанії Rafael, яка знищує цілі на максимальній дальності до 4000 м.

Крім двох пускових установок ПТКР Spike-LR, що зберігаються у контейнері, встановленому на правому борті башти, бойовий модуль також оснащений 30-мм гарматою ATK-44 та спареним кулеметом UKM-2000C калібром 7,62 мм.

Читайте також: Військові США у Польщі провели випробування програмованих боєприпасів Mk310, які підходять для БТР Rosomak та БМП Borsuk
Spike-LR
Контейнер для протитанкових ракет Spike-LR

Башта також отримала систему PCO GOC-1 Nike, що складається з тепловізійного прицілу, лазерного дальноміра та зовнішнього датчика світла.

Наразі польська армія використовує колісний бронетранспортер Rosomak з двомісною баштою HITFIST-30P від італійської Oto Melara, що за ліцензією виробляється в Польщі компанією Bumar.

Читайте також: Польща автоматизує артилерію: в чому полягає модифікація самохідних мінометів Rak