xcounter
#

Bradley M2A4E1 із активним захистом: у США показали машину, якою замінять поставлені в Україну БМП

5733
Оновлена БМП M2 Bradley, фото — Program Executive Office Ground Combat Systems
Оновлена БМП M2 Bradley, фото — Program Executive Office Ground Combat Systems

Армія США вже давно визначила потребу в інтеграції систем активного захисту у свої БМП Bradley, але фінансування знайшли тільки зараз

Виконавче управління програми наземних бойових систем (Program Executive Office Ground Combat Systems) повідомив, що минулого тижня Армія США представила найсучаснішу версію M2A4E1 своєї бойової машини піхоти Bradley — відзначається, що фінансування на закупівлю цих БМП було отримано за кожну БМП Bradley, що були відправлені Україні, тобто йдеться про заміну тих машин, які були виділені у рамках оборонної допомоги.

Відзначається, що ця модифікація є найбільш захищеним варіантом БМП Bradley, зокрема машина отримала систему активного захисту "Залізний кулак" (Iron Fist). Також оновлена бойова машина піхоти має удосконалений приціл навідника та систему кліматичного контролю для десанту тощо.

Читайте також: Армія США абияк зберігала запчастини до Abrams, Bradley та інших ББМ на $3,8 млрд, понад половини просто зіпсовані

Щодо системи активного захисту, то інтеграція Iron Fist стала важливим кроком у програмі БМП Bradley, бо потреба такого оновлення була визначена ще як мінімум у 2016 році, але згодом американці зіштовхнулися з низкою труднощів, причому як технічними, так і фінансовими.

Але зрештою у цьому році у Пентагоні знайшли гроші для оснащення БМП Bradley системами активного захисту Iron Fist Light Decoupled від ізраїльської компанії Elbit Systems. Точна кількість машин, які отримають цю систему, не повідомлялося, але загалом йшлося про "десятки" БМП.

Також нагадаємо, що минулого року Пентагон вперше показав концепт БМП XM30, яка має прийти на заміну M2 Bradley, яка створюється у рамках програми Optionally Manned Fighting Vehicle.

Читайте також: Які слабкі місця має Т-90М "Прорыв", і як цей танк змогли знищити бійці ЗСУ на Bradley