xcounter
#

Які слабкі місця має Т-90М "Прорыв", і як цей танк змогли знищити бійці ЗСУ на Bradley

12715
Уразливі місця Т-90М "Прорыв", де позначено 1 - ПНМ-Т (приціл навідника комбінований тепловізійний) "Сосна-У",  2- командирська башточка з приладами спостереження. 3 - редан
Уразливі місця Т-90М "Прорыв", де позначено 1 - ПНМ-Т (приціл навідника комбінований тепловізійний) "Сосна-У", 2- командирська башточка з приладами спостереження. 3 - редан

У двобої "танк проти БМП" результат може бути непередбачуваним, якщо знати недоліки ворога

Нещодавно соцмережі облетіло відео, як наша БМП Bradley в боях біля Авдіївки буквально "розібрала" рашистський танк Т-90М, котрий потім був добитий влучанням дрона-камікадзе.

Це був буквально фантастичний епізод, бо двобій відбувався на близькій відстані, результат із перемогою наших бійців на "Бредлі" не виглядав передбачуваним, тим більш, що формально танк завжди має перевагу в характеристиках над бойовими машинами піхоти.

Читайте також: У РФ захотіли свій літаючий ПТРК й причепили на дрон "Фагот": чи може це взагалі спрацювати

Але тут можемо і так сказати, що в цьому бою наші бійці виграли саме завдяки якості своєї підготовки, вищої чим у ворога. А тут ще й АрміяInform в своїй публікації деталізувала, якими ж недоліками Т-90М "Прорыв" скористались наші бійці, щоб розтрощити ворожий танк.

Як пише видання з посиланням на слова підполковника у відставці Миколи Саламахи, російський Т-90М "Прорыв" має насправді безліч слабких місць, чим і скористались наші бійці.

Для початку, поля зору прицілів та приладів спостереження командира танка і навідника на Т-90М недостатньо широкі для виявлення противника на близьких відстанях — 4° у разі збільшення 12х і 12° під час збільшення 4х. тобто якщо дистанція ближче чим 500 метрів, то у "сліпій зоні" лишається огляд на 100-150 градусів. А той двобій із БМП Bradley був на дистанції всього до 200 метрів.

Уразливі місця Т-90М "Прорыв", де позначено 4 - забаштова боєукладка

Є нюанс ще і в тому, що захисне скло на ПНМ-Т і панорамному прицілах мають надто великі розміри, тому є прекрасними мішенями на дистанції 150 метрів.

Ну і крім того, свою роль зіграло також і те, що на Т-90М "Прорыв" для перезарядки гармати треба мінімум 8 секунд, у той час як автоматична гармата M242 Bushmaster може вести вогонь буквально безперервно.

Уразливі місця Т-90М "Прорыв", де позначено 5 - кормовий бронелист

Крім того, Т-90М "Прорыв" має й інші слабкі місця, які можуть бути ураженими в бою на ближніх дистанціях.

Зокрема це командирська башточка із бронею всього 30 мм, редан з товщиною захисту 25 мм, забаштова боєукладка з товщиною до 20 мм, кормовий бронелист товщиною 40 мм (витримає постріл з РПГ, але не витримає влучання снаряда із бронебійним наконечником),.

Також - маска гармати із бронезахистом усього 30 мм та місце механіка-водія у верхній лобовій деталі (прилади спостереження незахищені, товщина броні в шахті під ці самі прилади – від 20 мм до 70 мм, що пробивається бронебійними пострілами з 25-30 мм автоматичних гармат на дистанції 300-400 метрів).

Уразливі місця Т-90М "Прорыв", де позначено 6 та 7 - місце механіка-водія у верхній лобовій деталі
Читайте також: Росіяни знову підняли в повітря рідкісний М-55 "Геофизика" із спеціальною апаратурою