xcounter
#

Бойова частина Х-101, що не вибухнула: маркування знову показує, що РФ б'є ракетами прямо з "конвеєра"

46374
Бойова частина Х-101
Бойова частина Х-101

Бойова частина цієї Х-101 була вироблена наприкінці 2023 року, це означає, що ракету з нею зібрали буквально нещодавно

Під час ракетної атаки по Україні 23 січня РФ знову використала крилаті ракети, які лише нещодавно були вироблені. Про це свідчить маркування бойової частини Х-101, яка не вибухнула. Зазначимо, що вага фугасної бойової частини Х-101 оцінена у 450 кг.

На фото, яке отримано Defense Express з власних джерел видно маркування самого заряду, який вказує на те, що він був вироблений у 90-ій партії 2023 року. І хоча точна кількість партій, яка виробляється на рік невідома, але такий номер партії притаманний виробам, які були випущені ближче до кінця року.

Читайте також: Колумбія могла передати свої Ми-17 Україні, але тепер знову бідкається на проблеми з обслуговуванням

Тому, скоріш за все, цей заряд був вироблений в останніх місяцях 2023 року. А це вже означає, що повне комплектування ракети могло відбутися зовсім нещодавно. Й в цілому це вкотре підтверджує те, що зараз ворог для ударів по Україні використовує те, що зміг виробити, й чого ракети одразу з заводу їдуть на авіабази.

Головним виробником ракет Х-101 є ГосМКБ "Радуга", що входить у корпорацію "Тактическое ракетное вооружение". Воно знаходиться у Дубні у 100 км на північ від Москви. При цьому під час нещодавнього візиту військового злочинця та міністра оборони РФ Шойгу йому розповіли про створення, скоріш за все, версії Х-101, яка має отримати посилену бойову частину вагою 800 кг.

Зазначимо, що Х-101 для РФ стала основною крилатою ракетою повітряного базування, яка за час війни вже була модернізована. Зокрема були внесені зміни у систему навігації DSMAC та встановлені пастки, які ракета відстрілює при заході на ціль.

Читайте також: Прототипом "Кинжала" могла бути радянська ракета 79М6 "Контакт" теж під МиГ-31