xcounter
#

Австралія обирає БМП: Південна Корея має рішучі плани, але серед конкурентів – Rheinmetall з Lynx KF41

1625
Австралія обирає БМП: Південна Корея має рішучі плани, але серед конкурентів – Rheinmetall з Lynx KF41

Австралія планує замінити свої бронетранспортери M113AS4

Уряд австралійського штату Вікторія підписав угоду з Hanwha Defense Australia (HDA) у рамках підтримки планів зі створення центру оборонного виробництва у місті Джилонг, неподалік від Мельбурну.

Співробітництво у рамках нового меморандуму про взаєморозуміння підтримує заявку HDA – дочірньої компанії південнокорейської Hanwha Defense – щодо укладення угоди на постачання бойової машини піхоти Redback для австралійської армії в рамках програми Land 400 Phase 3.

Читайте також: Армія США продовжує шукати заміну для БМП Bradley: відомо про нові деталі конкурсу
M113AS4
Бронетранспортер M113AS4

Крім того, як повідомила компанія Hanwha Defense, наразі в Австралії розпочали офіційну демонстрацію БМП Redback.

Якщо HDA виграє конкурс, то компанія побудує машини на новому об’єкті в Австралії. Крім того, на ньому також побудують 30 самохідних 155-мм гаубиць К9 і 15 броньованих машин для постачання боєприпасів К10 для австралійської армії.

К9 гаубиця
Гаубиця К9 Thunder

І хоча пропозицію від HDA в Австралії називають пріоритетною (бо програма передбачає будівництво заводу й, відповідно, гарантує сотні висококваліфікованих робочих місць), не варто забувати, що у шорт-лист програми закупівель БМП Land 400 Phase 3 також входить й німецька компанія Rheinmetall з їх БМП Lynx KF41.

БМП Lynx KF41
БМП Lynx KF41

LAND 400 Phase 3 – проєкт Міноборони Австралії, що передбачає закупівлю 450 бойових машин піхоти та 17 машин підтримки для австралійської армії. Сума, виділена на реалізацію програми, становить від 18 до 27 мільярдів доларів. Нові БМП австралійська армія має отримати у 2020-х роках.

Довідково

AS21 Redback – варіант БМП К21, яка першочергово була розроблена для південнокорейської армії. Маса цієї БМП становить 42 тонни, максимальна швидкість – 65 км/год, запас ходу – 520 км.

AS21 Redback
AS21 Redback

Машина може перевозити 11 осіб – три члени екіпажу та вісім десантників. БМП оснащена силовим агрегатом потужністю 1000 к. с. – таким самим, як і в самохідній гаубиці K-9. AS21 Redback буде пропонуватися з новою баштою T2000 від австралійської компанії Electro Optic Systems (EOS).

Читайте також: Протитанкові ракети та оптико-електронний приціл: BAE Systems оновить башти для нідерландських БМП CV90